♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Friday, April 4, 2014

The Ridge-Teja By The Sea, Batu Kawan | Family Gathering..

Assalamualaikum..
Cerita weekend lepas, hari Sabtu...
Family Gathering side suami...:)
Alhamdulillah..semua dapat berkumpul.

 air laut surut...

adik bongsu, cucu, tokwan dan abg sulung


three of Us..

 kitaorg ambil set bbq..air ni nama apa ntah..lupa dah ak..huhu

rajin ha adik ni tolong bakar...service baik!.


sunset...nice view..


kerabu mangga telur belangkas sedapp tapi pedas sgt la dan nasi goreng udang...

 best sebab ada Strawberry Vanilla cake ..sedap bangat..

 celebration for birthday month of January, February and March..tapii..Irfan October, sibuk nak potong cake sama...berebut....hahaha..

 ala Amanda ni...Mak Long belum habis snap lagi..ko dah bangun, tak nampak abg Irfan kat belakng...haha..

 gambar ramai2...

 Again.....family suami semua ada, cuma kekurangan sorang di situ, arwah mak mentua...Al-Fatihah buat beliau, kami memang rindu akan suara mak..

terima kasih The Ridge Restoran, first time makan kat sini, not bad food dia...layanan yang baik dari perkerja2, surau tempat nak solat pun ada but...nyamuk terlalu banyak bila waktu nak masuk malam tu...maybe kawasan hutan kan, sila minta pekerja The Ridge pasang asap nyamuk....hehe

The Ridge-Teja by The Sea
Seafood Centre located next to jetty to Pulau Aman, Batu Kawan
Near to exit Penang Second Bridge Batu Kawan, Penang
Contact No: 0194581996





28 comments:

Nad MamaZN said...

sonok kan dpt kumpul reramai camni

alfatihah buat arwah mil kak zura...

Nurzakiah Hanum said...

bestnya

QasehnyaRania said...

alfatihah buat arwah mak mertua akak
cntik la view tu.

mama ila said...

cantik tempat nie..makanan pun Nampak sedap =)

Al-Fatihah untuk arwah mak mertua

Gieyana said...

Cantik sunset kt tpt ni noh..ms aku g jetty ni x da lg restoren ni..ramai org x? Adik iwan dh chubby noh..dulu kurus jer..senang hati nih..:-)

Rizziela said...

bestnya Zura

Amboi..Ain bergaya sakan dengan hight hill lg tu..cantik

Cho Zila said...

cantik tempatni yerk... memang kalau dapat makanan sedap bertambahler gembira hatikan.. dahler beramai2 menyambutnyer di sana.. tahniah untuk keluarga yang bahagia...

::NureeN:: said...

nak cake tueeee.....
nyum4x

Kesuma Angsana said...

wah seronoknyer gader2 mcm ni, makan2 plak yg sedap2 je, mmg best ler

YanIrfanZur said...

nad~

tu la..nk kumpul ramai gini kena tnya awal..
masing2 keja tk sm..hehe..

ameen..thks nad

YanIrfanZur said...

Hanum~

best2

YanIrfanZur said...

Qaseh~

ameen..thks dear

tu la..cntik kan..

YanIrfanZur said...

mama ila~

ok la..view dia cntik..
mkn pon not bad la...

ameen..thks ila

YanIrfanZur said...

Gie~

aha tu arr...
tk brapa ramai weh kt restoran ni..
byk sll org book utk buat event
ak ritu ada la group mn ntah buat event..lps dorang habis..sunyi gk le..hehe

adik iwan yg mn weh? yg keja kt wescort dulu ke? ha tu la..makin berisi dia la ni..sng hati la..

YanIrfanZur said...

Ziela~

best2

bkn Ain la ziela..
Misya...hehe...

YanIrfanZur said...

Cho~

cantik la view dia kak...
mkn ramai2 best la...
maceh kak..

YanIrfanZur said...

Nureen~

cake habis dh le..haha

YanIrfanZur said...

KA~

sonok la KA..
jarang nk berkumpul cm ni ngan family hb...

Rinna said...

Meriahnya zura dpt berkumpul ramai2 gini.. tgk makanan dan kek pun sedapnyaa.. :)

Ayu Ayunie said...

wau wee. bestnya gather2 camni.. bbq lagi.. mmg seronok je... :)

hainom OKje said...

Celebrate bezday sekali yeh..... Siapa yg belanja ni Zura ? Pak long ke?...seronok kalau bila dpt bergather gather sekali sekalikan....

mummy_ayu said...

ingat kan sapa tadi, sbb nama blog lain kan.. wah..seronoknya dinner ramai2..

YanIrfanZur said...

K.rinna~

tu la..
mmg best..
tp jumpa rasa kejap plak...
kek tu sedap la..kek SR ag..hehe

YanIrfanZur said...

Ayu~

aha..mmg sonok..
alhamdulillah dpt kumpul cm ni

YanIrfanZur said...

hainom~

alang2 kan..
bday Paklong mac..tp kita celeb skali bday jan & feb

mkn2 ni share2 gk...cuma kek pklong n maklong banje...

YanIrfanZur said...

mummy ayu~

tu la..tukar nama daa...hehe..
seronok beronok2..hehe

wantie said...

tak de chance aku nak makan kat sini agi ar... mang simpan hasrat nak pergi la..

Z.u.r.a and I.w.a.n said...

wantie~

tk per
nnti bila2 pergi la