♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, March 25, 2014

Semua Terjadi Ada Hikmahnya

Assalamualaikum..Morning!
Lama ak tak update rasanya..:), tak per lah...siapa kisah pun kan.
Blog ni sekadar suka2...sekadar kenangan utk ak dan family ak kelak.

DaripadaNya kita datang...Dan kepadaNya kita kembali..
Takziah dan Alfatihah ..semoga diberi kekuatan buat keluarga mangsa MH370,
It so heartbreaking... satu dunia bersedih dan berduka saat ini..
Sampai me pun..semalam can't sleep :(
Its hard to believe, but Allah indeed knows better...
Speechless.....Pasrah..

Back to my story....

Emergency ke Shah Alam Jumaat malam sebab adik no 3 , kena masuk Unit Rawatan Separa Rapi...di DEMC Hospital,

Pada mulannya, warded ward biasa je..disebabkan denggi, tapi ada masalah jantung sikit..doc nak monitor.
Alhamdulillah, on sunday...doc said she can discharged, lega hati ...terutamanya my Mom, hari tu nangis2 bagitau achik jantung ada problem...adoyaii...saya pun bergenang airmata.

Bercerita je kan..tak de gambar tak best pula kan...:), tapi.....gmbr tak banyak, no mood nak bergambar atenya, ni pun dari camera henpon, camera sony mmg terlupa  nak bawa, emergency dek non...

Irfan with MakYang masa menunggu di DEMC, Hospital... sampai kat Shah Alam, dah kul 3am...seb baik dah booking hotel kat Carlton Holiday & Suite Hotel di Shah Alam juga..dekat la gak dengan area hospital..

Menunggu penuh debar..tak sabar nak jumpa Achik...sangat risau sebenarnya, tapi buat muka cool je..jumpa Achik pun, kami buat relax je....hehehe...

Semua terjadi ada hikmahnya, malang tak berbau kan....plannya 24/3 abah yang nak kena operate kat Hospital Penang, 22/3 sepatutnya admit ward...tengok2, Achik yang warded dulu....terpaksa postpone date operate untuk Abah..semoga segalanya dipermudahkan..

lepak kat hospital ..makan pun kt sana..tapi hospitak ni macam hotel kan...hehe

Ahad lepas check out dari hotel, tunggu urusan Achik discharged, dalam kul 3pm bertolak balik, bawa Achik balik ke kg...kami pula balik ke Penang, sepanjang duk Shah Alam..memang tak berjalan mana sgt shopping tidak sama sekali, bukan masanya...hikss. 

Sempat melawat cucu mak saudara suami je kat Puncak Alam..tu pun malam free sikit kami terjah, lama tak jumpa. Alhamdulillah berkesempatan jumpa. Sorry pada kengkawan yang stay area Shah Alam or yang berkaitan...memang tak plan, tak sempat nak meet sapa2..jangan kata saya sombong k..huhu

Blur sgt gmbr ni..nak gak tempek kat sini, balik dr selatan kita guna second bridge...tol still free, save..haha..

Thanks pada kengkawan baik sy...yang mendoakan kesihatan adik sy...hanya Allah yang dpt membalas jasa kalian...

Semoga kita sentiasa diberi kesihatan yang baik, dan diberkati Allah SWT...ameen..

Peacee!

31 comments:

:: idzwa :: said...

ameen..

wantie said...

alhamdulillah..lega ku dengar berita ni..Achik dah discharge..

risau tau.. kat area umah aklu ni pun kawasan denggi jugak..

syawalsimpsons said...

alhamdulillah nasib semua baik2 belaka kan...apa yg jadi tak seperti di rancangkan

el said...

alhamdulilahhhhhhhh
iols pun lega dgr adik uols dah selamat discharge..syukurrr
Allah menduga seseorg tu tuk org lain juga bermuhasabah termasuk org di sekelilingnya

Lyaa Suriany said...

semoga achik n ayah cpt sembuhhh

Nurzakiah Hanum said...

AMIN

Nad MamaZN said...

alhamdulillah
harapnya achik terus beransur sembuh
akak dok kat carlton?
huhu
kalu sy tau, malam tu saya terjah ke sana kejap
bukan jauh sgt pun
takpe takde rezki, next time inform k!
teringin nak jumpa akak n irfan :)

Zura@Iwan said...

idzwa~

thks..

Zura@Iwan said...

wantie~

tu la..hg lega..ak lg la weh..
spjg jln dlm hati duk doa je..

tu la..area shah alam byk gk kes..

Zura@Iwan said...

sue~

alhamdulillah..
syukur..
betui..perancangan dr Allah

Zura@Iwan said...

el~

thks beb...
syukur sgt..
semoga achik btmbh sembuh..

Zura@Iwan said...

Lyaa~

ameen..
thks dik..

Zura@Iwan said...

Hanum~

thks..

Zura@Iwan said...

Nad~

ameen..thks nad

aha..dok carlton nad
ala..ya ka? kak pon tk update sgt kt fb or ig nad, mmg kepala ni fikir psl achik je..segan plak nnti nk jumpa kan..kacau plak..hehe

dkt sgt ke? tk per, dh taw..next time kita meet k..sorry sgt nad...

kak pon tingin nk jumpa nad , zakwan + nayli..

Cho Zila said...

patutlr sunyi sikit yerk... rupanya rushing sana sini.. takperler kan kalau dah rezekitu mesti berjumpa jugakan... akak pun kalau gi Penang nak gak jmp ramai kawan blog Penang yang baik belaka..

Rinna said...

alhamdullillah achik dah beransur sihat bagus laa gitu..

Rizziela said...

Semoga Acik cepat sembuh yer

Bahayakan danggi ni...sampai masuk ICU tu...

Risau la sekarang ni nyamuk byk

MAZLIZA ABD RAZAK said...

amin..
baby tu, comey jer :)

hainom OKje said...

Kalau dah masuk separa ICU....mmg kena risau jugak tu Zura....
Apa pun dah selamatkan....cuma abah jer lah yg belum lepas.Moga dipermudahkan jalannya yeh Zura....

Myra Jay said...

InsyaAllah mudah2an adik cepat sembuh ye..
Kita hanya merancang..

Adlin Mohamad said...

semoga semua baik2 belaka ..
semoga pembedahan ayah zura berjalan lancar .,

Kesuma Angsana said...

dugaan, mudah2an semuanyer berjalan lancar yer !

Zura@Iwan said...

Cho Ila~

aha kak rushing..
semua tjadi scara mengejut..
bukan time gaji pula tu..hehe

nnti kak dtg penang gtaw la..mn taw ada jodoh ketemu kan

Zura@Iwan said...

k.Rinna~

alhamdulillah..
beransur ok kak..

Zura@Iwan said...

Ziela~

tu la..
tk sgka kena masuk Unit Separa Rapi..
effect jantung sket..

Zura@Iwan said...

Maz~

ameen..

Zura@Iwan said...

hainom~

tu la..mmg risau kak
tmbh2 mak..ada kt sn..nanges gk
alhamdulillah achik getting better
part abah pula ni..semoga segalanya berjalan lancar

Zura@Iwan said...

MJ~

thks MJ..

Zura@Iwan said...

Adlin~

ameen..
thks adlin

Zura@Iwan said...

KA~

ameen..
macih KA doakan..

QasehnyaRania said...

macam mna skrg kesihatan achik?