♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Thursday, March 20, 2014

Pau Sedap...

Assalamualaikum....

Salam pagi khamis...eh nk masuk tenghari dah ler
haihh...duk gelak sorang2 dari pagi tadi ak nie...
cerita lawak..yg memang lawak....tp tk leh share kat sini,
sensitif kot...hehe..

tak per la..ceta lawak pagi td, mengubat duka kisah pagi td gak..
mandi peluh ak taw...3 buah lift kat rumah tu rosakkk! satu je boleh pakai..
jangan mengeluh tak baik...tempuhinya dengan tenang...
lambat la sampai ke office jawabnya...huhu

nak cerita pasal pau sebenarnya....hiksss
Pau ...bukan kena paw taw...ni pau frozen mak ak buat berniaga.....
hari tu Abah datang Penang, so pesan kat Abah bawa mai....

Pau ni lembut...lepas dikukus....
tapi dia bukan besar macam yang dijual kat luar ni...
kecil2 je size nie, ada inti kaya, kacang, ayam....
satu paket ada 10biji ..

kalau yang duk area Kulim, Taiping, Selama nk order boleh la.
promote kejap sat kat sini..hehe..

ok..itu aje..hikss..
thks..peacee!

27 comments:

Gieyana said...

Sure kecik2 mcm kt tesco tu kn..aq suka pau kacang yg kt tesco tu..lembut giler..

Zura@Iwan said...

Gie~

aha..lebih kurang mcm kt tesco tu la

hg nk rasa?
nnti bila2 ak kasi rasa..hehe

Myra Jay said...

Dapat makan panas2 sedap jugak ni.. :)
Nanti nak jugak rasa pau mak akak ha ;)

Cerita lawak citer apa ye? hehee

:: idzwa :: said...

nuymsss~

Nurzakiah Hanum said...

best

el said...

iols pun suka pau
hari2 mkn pau pun xpe
iols suka pau ayam
sllu beli kat tanduk cafe kat area bkt jambul tu
tp tulah kdg2 ada jual kdg2 xde..geram tau haha

Nad MamaZN said...

saya suka pau inti kaya atau kelapa
biasa beli yg kt tesco tu je klu tetibe teringin nk mkn

attyfir said...

sedapnya kuih pau zura..
kty lama dah tak makan kuihmuih nie.

Cho Zila said...

dulu kecik2 mak akak suka masak pau tapi tak lembutler.. tetap akak suka.. kalau lembut memang lagiler habis...

Adlin Mohamad said...

beli frozen gak tp kat pasar malam yg kecik2 tinggal kukus je nk buat malas katanya ehhehe

mama tisya said...

dlu mak aku pn wat gk pau frozen..aku suka pau kacang

wantie said...

aku suka pau inti kacang... tapi tak selalu aku makan la..

Kesuma Angsana said...

KA mmg suka pau2 panas ni !

Zura@Iwan said...

MJ~

boleh2..
kalau ada rezeki dpt rasa pau mak kak buat..hehe..

cerita lawak yg tk leh share..tp share dh ngn abg kak..kahhh!

Zura@Iwan said...

Idzwa~

:)

Zura@Iwan said...

HanuM~

hehe..

Zura@Iwan said...

el~

ya lorr..
ak sekali sekala bleh la layan pau..
ak suka pau ayam or daging...

oo..pau tanduk cafe yr? ak penah try gk..sedapp...

Zura@Iwan said...

Nad~

kak suka inti ayam or daging..hehe

Zura@Iwan said...

kty~

mak buat ni..
sedap..lembut je lps kukus semula..

Zura@Iwan said...

Cho~

mak buat berniaga ni..
kdg2 sy paw gk pau mak buat nie..hikss

Zura@Iwan said...

Adlin~

sy beli kt mak jek..hehe..

Zura@Iwan said...

mama tisya~

ak ni tk bljr2 lg buat pau kt mak ak..adeii..

Zura@Iwan said...

wantie~

ak suka pau inti ayam or daging

Zura@Iwan said...

KA~

pau pns2 sedap kan..
kalau lama..sejuk mcm tk best

hainom OKje said...

Senang le zura mak pandai masak pau....teringin jer order mai...
Abah pun main bawsk pau.....kalau dekat teringin jugak okje nk order

Zura@Iwan said...

okje~

hehe..mak buat pau frozen
so mmg sedia ada la..
tggu ada org nk mai png je..
pesan..ahha..

QasehnyaRania said...

pau mkn panas panas sedap ni.nak nak kl skrg musim hujan dah.sijuk je.