♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, March 11, 2014

Cerita-Cerita Cuti Hujung Minggu..

Assalamualaikum....Salam Sejahtera,
Seluruh dunia masih menunggu jawapan,
Semoga semuanya bersabar..kembali pada penciptanya, tawakal dan berserah pada Dia yang Maha Mengetahui, AllahuAkhbar!

Tak nak cerita panjang...just nak sharing sikit aktiviti keluarga kecil saya cuti hari minggu baru nie,
Alhamdulilllah...masih diberi peluang bersama keluarga tersayang, sebenarnya sgt terkesan di hati ini, jiwa sakit bila mengenang tragedi pesawat tersebut...Ya Allah!

Jumaat malam, pergi ke Giant Bayan Baru, beli barangan rumah sikit...selalunya beli kt Tesco, tp that day saja nak jalan2 area sana...:)

Credit to Mr Hubby capture gambar kami berdua, walaupun Irfan tak nampak muka ha..buat sign Peace !hehe

dah besar anak Mama dan Baba nie....tinggi orangnya, harap nanti tinggi juga budi perkertinya..

Hari Sabtu, lepas pergi rumah anak pengasuh Irfan buat makan2 sikit, kami ke Queensbay...budak dah besar, pandai demand pula tu, ajak Mama dan Baba pergi Tesco...tapi Baba bawa pergi main kat playland Jusco, Queensbay..hehe..

Pagi Sabtu...dapat berita kehilangan pesawat MH 370, Inna lillahi wa inna ilayhi raji'un...

Bayar rm5 for 20minutes, tapi kena tambah lagi..sebab Irfan main tak puas katanya, tak mau balik..adeii, tambah la rm2 lagi for 20minutes...

gilir2 mama dan baba jaga dia....seronok tak terkira...:)

kat lobi QB ada event World Cup ni ha..meriah , test drive kereta KIA pun ada...siap ada free gift, dapat la beg seketul..hehe..

Hari Ahad, terjah Kulim...tujuannya suami nak renew passport, alang2 buat border pass terus, senang boleh included Irfan sekali...bila nak pergi? inshaAllah ...ada rezeki kita cuti2 kt negara org ye...semoga semuanya dipermudahkan..ameen..

Kejap je  buat border pass tu..berbanding dengan passport, lps settled gerak balik Baling, kg suami...dekat dah kan...ziarah ayah kt kg...



30 comments:

syawalsimpsons said...

moga smeu apenumpang dan anak kapal di lindungi allah swt..mmg terkesan kan..mmm..jalan jauh sikit best jugak tu kan

aTieYusof Family said...

Moga MH370 dpt ditemukan semula..mmg sedih & resah menanti berita..
wah! Irfan dah include dlm passport:)
kami plan nya esok nk ke Imigresen jgk..:)

Nurzakiah Hanum said...

enjoy jalan2

el said...

cayalah uols
sempat bergambar ngan troli di Giant..hahahaha

kejadian ini memberi kita iktibar dan supanya mengingatiNYA dan kembali kepadaNYA smoga MH370 dpt ditemui w/pun apa yg terjadi..allahualam

Nad MamaZN said...

irfan ni tggi ikut apaknya..
mak saya ada bgtau ritu nak g kenduri sepupu mak saya kat baling..
tah jd tah idak hihi

shark said...

kami cuti2 dok umah ja..
kemaih2 mana patut..mana tau ujung bulan ni dah bersalin hehe..:)

wantie said...

irfan tinggi mcm babanya la nanti...

then yang last tu.. aku nak ikut boleh. muahahahahaha

Cho Zila said...

amboi padat aktiviti... syiokkkknyer nak jalan2 yerk negara orang... mst ler kena lawat orang tua....

Gieyana said...

Uits..hg dh plan nk g bila dh ka? Igt nk g bln 9 nnt? 6 bln jer kn border ni?

Zura@Iwan said...

sue~

ameen..

mmg terkesan beb
ak nk buat keja pon tk leh..

Zura@Iwan said...

aTie~

aha..sebak dan tak taw nk ckp cm mn

aha...irfan dh ada border pass..hehe..

Zura@Iwan said...

Hanum~

cuti hari miggu bersama klrga..

Zura@Iwan said...

el~

haha..iwan la srh posing ha
nmpk signboard Giant kt blkg..hiks..

betui beb..
ada la hikmah di sebalik kejadian misteri ini..

Zura@Iwan said...

Nad~

tu la..dia tiggi gk..

owhh..nnti kalau jd mai baling gtaw la
kalau kak ada blk kg abg iwan..mn taw kan..ada jodoh..

Zura@Iwan said...

shark~

tk per..duk umah pon best per

Zura@Iwan said...

wantie~

ak dl kecik2 pon tiggi weh
dlm kelas..perempuan paling tiggi ak ni..hikss...

nk ikut? boleh aje...hehe

Zura@Iwan said...

Cho Ila~

aktiviti last minute je ni kak

tu la..nk pegi jln2 neg org kena cari yg budget..so sbrg sempadan je la kot..

Zura@Iwan said...

Gie~

tk taw ag nieh..
iwan plan bulan ni nk pegi..hmm
ikut boss..
hg nk pegi bln 9 cuti sek ke?
tk per bleh aje renew border tu kalau jd cuti2 sekali weh..haha..
aha tahan 6bln je..

attyfir said...

seronok irfan dpt jalan2
semoga dipermudahkan usaha mencari penumpang dan anak kapal MH370.AMEN

::NureeN:: said...

hg p PG dlm jusco tu awai..
masa aku tgh mkn fondue, tu x jmpk
aku msk PG jusco dh dkt pkl 10 ka 10 kebih ntah, lepak smpi pkl 11 ahhahaa

Zura@Iwan said...

kty~

ya la kak..
dia pandai demand now..

ameen...

Zura@Iwan said...

Nureen~

oic..hg gi lewat dh le..
ak ada kt playland tu dlm kul 8lebih rasanya..

ak dlm kul 10 belah rasanya..then pegi kt bawah tu..ada event world cup ..hehe..mmg tk bertemu la noh..hee

ALoNa CintamaniszLite said...

balik baling alang2 terus masuk betong ler pekena tomyam kaw, hehe..

Nak gi hatyai ke, zura?? sbb border leh sampai 80km jer dari sempadan kan??

Zura@Iwan said...

K.Alona~

tu la..cdg gitu lps buat border, tp tk sempt kak..smpi blg kul 3 cm tu,lgpon zura plak lupa bw passport..hikss.

plannya nk gi hatyai je la kot..krabi nnti2 dl lah..hikss..

PearlVelvet SueQys said...

slm singgah ptg2 ni !

hainom OKje said...

Ohhh ...ada boarder pass yeh Zura..ingatkan guna passport international jer

Zura@Iwan said...

Pearl~

thks..

Zura@Iwan said...

hainom~

sebab baba dia lahir kedah so dpt buat border pass hainom..
mama dia pun leh buat border, tp dh ada passport.

QasehnyaRania said...

giant bayan baru
lama x pi.
akak, nak ke mana tu.hewhew

Zura@Iwan said...

Qaseh~

tu la..
kak pon jarang nk gi giant bayan baru tu..

inshaaAllah kalau ada rezeki nk bw irfan gi hatyai ..hehe