♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Friday, August 20, 2010

Kasih Mak....

Tentunya semua kengkawan sangat rindu dengan masakan ibu masing2 kan...tambah2nya bulan puasa ni, saat berbuka dan bersahur dengan family tercinta sangat indah sekali. Walaupon we all rush balik ke sana ke sini, alhamdulillah perjalanan dari kampung hubby ke kampung aku tak mengambil masa yang lama, lebih kurang sejam lebih je. Thank so much to my Lovely Hubby juga...sebab very understanding.. mengikut juga kemahuan isteri tercinta dia ni. We all sama2 melaksanakan xtvt weekend yang lps lancar seperti dirancang dengan izinNya...

Setelah berbuka dan bersahur di rumah Parent In law pada hari sabtu dengan merasa masakan air tangan MIL, masakan air tangan aku pon adooo tau...hahaha, kami bergerak pulang ke kampung haku pula pada hari ahad. Walaupon Mak haku ada bgtau kalu rush dan penat ke sana ke sini, balik len kali pon x per....tapi sebab kasihnya Mak terlalu kuat, haku nak balik jugakkk..huhuhu, lgpon Mak haku bercuti dari berniaga di Pasar Ramadhan hari tu sebab anak2 nak balik. Tak sampai hati kalau tak balik...sebab haku dah berjanji...hehe.


Juadah yang disediakan oleh air tangan Mak dan haku...hehehe..my feveret ko, sambal pedas ikan keli dan masak lomak cili ketam....heaven...ngeee..

Setelah siap memasak bagai....sblm berbuka puasa, kami gi ziarah my cousin yang baru melahirkan baby boy baru2 ni, alang2 balik kampung so haku amik kesempatan gi melawat sekali arr..melawat dua baby sekaligus.

Jari jemari halus baby Afif...sgt geram ok....ngeee..

Muhammad Afif Darwish...di pangkuan Mak Ngah...

Masa haku gi visit ni...rasanya baru 23days kut....hikss

My mum memangku Amani, yang di jaga oleh cousin aku yang sorang lagi sejak lahir lagi....

Anugerah yang Allah beri pada cousin aku untuk menjaga dier sepanjang hayatnya...insyaAllah..

Si cute naughty girl , Ain anak saudara aku yang sgt aku rindu ...dapat jumpa masa balik kg ritu walaupon sekejap cuma....hehe

We all bergerak balik ke Penang awal2 pagi lepas solat subuh....naseb baik my hubby dah ready ngan pakaian kerjanya...kat bridge la jem, naseb baik sempat...hikss.


** bila nak balik berbuka ngan family PIL ngan family aku lg yer....miggu ni hubby kena keja pula, so tengok la miggu2 yang akan datang....insyaAllah..**

12 comments:

Farra Dhelina said...

best nya berbuka dgn fmly kan..sy hr2 buka dgn MIL..huhuhu..so weekend wajib & harus berbuka dgn mak..ekekekeke

zura@iwan said...

Farra~

wahhhh...farra dkt2 yer....sng arr...

UmmiRosma said...

Comelnye babies tu...

Wah, byk masakan ibu zura ya..akak rasa nak makan kat sanalah..hehehe

zura@iwan said...

UmmiRosma~

hehehe...mmg comei2 kan bb kak..
mai la dtg umah kak..hikss

Gieyana said...

mmg penat kan but syok psl dpt bbuka sama2 family..kalau hidangan simple pon tetap berselera mkn psl ramai...

comey bb tue..:)

MaMa aYiN_IcHa said...

Mmg zura..dpt berbuka ngan mak even mak mertua mmg best...diorg mcm meraikan kita klu anak menatu balik berbukja puasa..ckp ja nk mkan apa..sure terhidang..heheheh..aku kena ckp jer la coz x larat dh nk masak...hehehe
uishhh..lamanya x mkn masak lemak cili api ketam...

zura@iwan said...

Gieyana~

betui2...bkn sng nk bbuka ramai2 kan..parent lg suka la anak2 blk kan...

hehehe...cute sgt....

zura@iwan said...

Mama Ayin~

ye la...depa akan meraikan anak2 blk kan...sapa x suka anak2 blk, sbb meriah lg rumah diaorg kan...lps pakat semua blk...sunyi la umah...huhu...
ya la ida...keadaan ko x mgizinkan nk msk...x per lps bsalin ni, ko msk puas2...hikss

ikiqzana said...

masakkan dari air tangan ibu sendiri la yg paling sedapkan zura.

zura@iwan said...

ikiqzana~

aahh betui zana....tp zana dh jd ibu skrg...sure anak2 zana duk srh msk kan...hikss

ALoNa Cintamaniszlite said...

kalo tgk baby baru lahir kan...akak sukaaaa sgt tgk kaki dia. Kalo baby tgh pakai stokin..akak selamba aje bukak sbb nak tgk kaki baby..
halus mulus...erm..bila ler nak dpt lg sorang ni, takde rezki lagi...kena usaha lebih gigih, hahahaha

zura@iwan said...

Kak Alona~

aahhhh zura pon suka tgk kaki dia...ritu pon mandai2 buka sarung tgn ngn kaki dia..gerammmm..
ala kak ada rezki tu nnti...sm2 kita berusaha kak...hikss