♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, August 24, 2010

Entry Masak plak...bleh?..

Malas sebenarnya nak buat n3 psl makanan ni, nanti org jemu tengok...bknnya org len tak masak, masak jugak....tapi sebab nak kasi meriah sket blog aku ni, aku hapdet juga la. Haizzz...dah la si nuff tu dr thn lps tak nek2 pon....nk buat mcm mn, blog ni pon bknnya tiap2 ari nak hapdet kan...naseb la ko. Bak kata nak seribu daya tak nk seribu dalih...

Sama la mcm memasak pon, kalau rajin or malas je....sblm ni bkn haku tak masak, tapi menu kat bwh ni kiranya special sket la b'banding yg sblm2 ni, lgpon 1st time buat la konon..rajin msk cenggini pon time cuti. Sila lah menjamu mata korang ye tgk menu juadah aku hari sabtu br ni..hehe.

Buah Melaka yang diajar oleh Kakak Kesayangan haku....tak berapa nk ijo kalernya, x per asalkan jd jugakkk...

Nasi Tomato.....Alhamdulillah jd walaupon haku riso sukatan air tlebih plak..hehe

Ayam masak merah.....ni besa le...penah buat dah...opsss...picca acar timun ku tak snap la plak, acar timun ku tak guna cuka, taruk sos cili....sedappp..


** Boleh la nak merasa kan, walaupon ku masak tak seexpert org len, yg penting hubby kata sedapppp........tak de byk picca pon....mls nk snap lebey2...kakaka..

**Main masak2 la haku baru2 ni...hikss. Puding jagung plak haku buat besoknya...nnti haku hadpet okiess.....

**Dapat jemputan berbuka puasa di rumah best fren hubby ari ahad tu...so bleh siggah SP jenguk rumah....hehe

13 comments:

Farra Dhelina said...

weee..nasi tomato..terer ler tuu..

zura@iwan said...

Farra~

hahaha...pestime tu, 2nd time x tau la jd ke idak...huwaaa..

ALoNa Cintamaniszlite said...

alaa...mesti menjadi punya tu. Mak zura kan pandai masak..mesti ler turun kat anak dia, kan...

zura@iwan said...

Kak Alona~

x le kak...x expert la, lgpon bkn minat msk sgt...hahaha...

CatlinaFly said...

wah..tererlah tu wat nasi tomato

zura@iwan said...

Catlina~

terer buat ptama kalinya je...kali kedua blm tentu...haha

Rizziela said...

Rajinnya Zura masak
Ziela sekarang dha x masak..hubby beli kat PARAM ajer coz balik rumah lagi 15 mnt ajer b4 berbuka

zura@iwan said...

Rizziela~

rajin time cuti bleh la msk sedap2 sket...kalu time keja msk simple2 jerk...hehe
x per nk buat mcm ziela keja....

alyyani said...

zura, pandai nye ko masak weh! aku tak reti nak masak nasi tomato. tak penah try. terror ko. :)

MaMa aYiN_IcHa said...

siyesss wei..aku x pandai buat nasi tomato..camna ek??..bg resepi..tp buatnyer pas bersalin..hehehe
Ayam masak merah hg pun menarik...kasi seklai ek itu resepi...& cara membuatnya..

zura@iwan said...

alyyani~

hahaha...aku pon ptama kali wei....tu pon thegeh2...kahhhhh

zura@iwan said...
This comment has been removed by the author.
zura@iwan said...

Mama Ayin~

weiiii siyess aku pon bkn pandai...ni aku cari resepi dlm myresepi je...then ngan bantuan kak aku gk..kahhhh. lps salin hg try la buat...mn tau mjadi...sure jadi punye...