♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Monday, January 25, 2010

Xtvt weekend....

Haizz....nak hapdet blog ni terasa malas la plak...

N3 simple tanpa gambar.....sebab weekend baru ni tak de nak bergambar sakan ponnn, bz dgn xtvt memerah keringat...hiksss, ayat tak boleh blah tu. Alhamdullillah la...xtvt yang dirancang berjalan dengan lancarnya.....

Xtvt weekend kitaorg mentouch-up new house di SP yang tak habis2...hehehe...anyway hasil titik peluh sendiri tu yang bernilai sgt, hikss. Lebih kurang 80% la siap....selebihnya kena tuggu budget 2010 la plak. Bak kata org....rumah sendiri mcm2 kehendak yang kita nak buat, ini tak puas...itu tak puas. Tapi semua ni ada duit apa pon bleh buat, itu satu kepuasan betui tak???.....sanggup tak sanggup jer kan. Ini la dikatakan Kehendak melebihi Keperluan....hehehe..

Terasa kefenatan melanda diri haku sekarang ni.......mmg best gilerr, km berdua beradu tenaga....tp Mr Hubby la yg byk buat keja pon....hiksss.. Terasa excited jugak nak tgk bila hasil reno rumah complete sepenuhnya, cume ada part yg tak dapat nak reno lg....non ada modal dek non. Buat setakat mn mampu jerk..
mengikut kemampuan masing2...abis duit fening pala....tepuk2 pala plaksss...kahhhhhh!!!


^-^ Picca2 rumah tak dapat nak publish kat cini k....masih lagi dalam hak cipta terpelihara yer....maap kengkawan, akan haku share gk ngan kengkawan nnti.

24 comments:

wantie said...

ooo.. hang fenat touch up umah. mesti cantik punya. yer la, hasil titik peluh sendiri.

Ala.. umah sendiri touch pelan pelan. touch up sikit sikit, lama lama siap sepenuhnya ler.

untuk 2010, ko kumpul modal lagik, 2011 touch up lagi...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kepenatan yang berbaloi2 dan terbalas xpa...

el said...

takan lah nak tunjuk pic satu pun xdok..arrghhhhh majuk la gini
kahkahkahhhhhhhhhhhhhhh

kojah said...

singgah ;)

iedaLUVsham said...

arr..nnt tepek pic umah baru ek :)

Mama_Aqish said...

uiks...dah terkena penyakit M nak berblogging ker...jangan la camtu...tak best la kalo tak de entry baru nak di komen...

zura@iwan said...

wantie~

aaa fenat la weii...gagah la kan nk buat sdiri...upah org x de duit lak..huhuhu...

tak le cantik mn pon, simple jerk....ya la pelan2 buat la kan, ada duit buat mn yg perlu..

zura@iwan said...

Purple~

aaa kepenatan bbls kepuasan..berbaloi2...

zura@iwan said...

el~

mn ada syg......nnti haku tunjuk la bila dh sah2 umah tu siap..hikss...jgn la majuk sygggg...

zura@iwan said...

kojah~

maceh...siggh sll yer...

zura@iwan said...

ieda~

ok..tggu yer..

zura@iwan said...

Mama_Aqish~

aaa skrg dingin jer rase...x sll update sgt...lgpon x de cite mnarik..

mamamiera said...

x sabau den nak tngok umah baru ekau tu..
upload ah skit d picca..

naurah makwa said...

best apa dok touch up umah sendiri..

zura@iwan said...

mamamiera~

ala....umah br den besa2 aje...segan la nk tunjuk sgt kt sini ha...low profile...kahhhhhh

zura@iwan said...

naurah~

aaa best la jugak...fenat tu mmg la kan....x dpt nk elak, sdiri volunteer kan..

Gieyana said...

wei..habis duit pakat ikat perut ar..hahaha!

mesti penat giler kan! x pa..utk kepuasan diri sendiri gak tue...:)

zura@iwan said...

Gieyana~

x leh ikat perut...haku kalu x mkn x leh...kahhhhh...

mmg fenattt tp x gilerr lg....wakakakkaa....

anntaj said...

hai..:)

ALoNa [CintamaniszLite] said...

erm...org muda mcm korang..kalo dpt umah sendiri..mesti nak deko2 tantek2, kan??

DEngan idea muda dan segar dari korang..mesti lawa ni.

Elok ler..Gie pun dh ada rumah, Zura pun dh ada rumah...
Semua tu harta utk hari tua..

zura@iwan said...

anntaj~

hai....maceh siggh blog..

zura@iwan said...

Alona~

tu la kak...nk buat mcm2 kan...org2 mude kata kan..hikss. ala kak deco simple2 jerk. buat mn basic dulu...

harta utk masa tua kak....

[-suziey-] said...

wei giler malas ni..tpek la gbr..hehe..
hmm skang ni ko bz je ek..aku nk tgk gbr ko mengeluarkan peluh di umah baru tu..hehe

zura@iwan said...

suziey~

mmg ponnn....duk berfb plak haku skrg..kahhh. sbb x yh nk mgarang pjg2 bagai kt fb tu...kekeke..giler mls...

ala....mn ada snap sgt pon...nnti haku tunjuk sket2 na...kekeke..