♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, January 19, 2010

Haku tumpang dua kaki....hikss



LAST saturday...haku pegi G-Hotel kat Gurney, bukan pegi saja2 yer....ada jemputan khas gituww...kahhhhhh. En Suami tak ikut, sebab jemputan haku sorang jerk....sian En Suami lagipon dier keja.


Korang...haku pegi Majlis "Service Recognition Celebration 2009", tapi bukan company haku yer...nie tempat keja Mak Saudara haku. Ateh haku kena bawa sorang family utk teman, tapi Anak2 Ateh haku semua laki belaka diaorg tak berminat nak join...bertuahnya haku Ateh haku ajak aku gi. Memang happening gilosss....w/pon bukan company cheq la,but i feel so relax & fun...Santai2 di petang hari. Haku dengan rasa bangga diri tumpang dua kaki la...hehehe..

Diaorg adakan majlis ni semata2 nak meraikan pekerja2 yang telah berkhidmat selama 5, 10, 15, 25 & 3o tahun. Ateh haku dah berkhidmat selama 32 tahun kat sana, dari bujang sampai la sekarang...dari pangkat bawah hingga ke atas , lama gilerr ko...kalu haku ada ke nak tahan sampai 32thn.

Haku pegi sana pon jadi photog gak la...hiksss...





Sampai2 pon orang dah start minum petang....haku pon hentam segala la, sementara tunggu Ateh aku ada sesi bergambar.



kawan2 department Ateh haku...


Yang aku rase bangga jugakkk, masa tibanya pengumuman jemputan semua pekerja masuk ke dalam Ballroom tu, pintu dibuka dengan megahnya kami semua berjalan di atas kapet merah di sambut dengan tepukan gemuruh oleh Bos2 bosar.....meriah gilerrr. Terasa cam haku lak dihargai....hahahaha...

Bertambah happening pabila majlis tu di konker oleh MC yang sangat giler2....haku keja gelak terguling2 dibuatnya.....



Mr MD memberi serba sedikit ucapan sebelum acara berlangsung



Entertaiment yang sgt2 fun...



Ateh haku menerima award...dpt la juga cheque RM700 ...fuhhhh...



Last xtvt yg aku tak tahan gelak sampai nak t'guling2 nih....semua bos2 bosar di jemput naik ke atas stage utk menari..."chicken dance"...kahhhhhhhhhh!!!!
Sekali kami semua pon kena menari gak.....haku??? amik kesempatan rakam jerk...kekeke




Majlis bersurai dalam kul 6 lebey cm tu...makanan disediakan, so layannnn mkn la dulu sblm balik....berposing2 sket utk kenangan...



Memang berbaloi haku dapat ikut serta ke majlis nih.....bukan senang nak dapat peluang gini....tima acih pada Ateh haku sebab ingt nak ajak haku...hikss. Lenkali kalu ada lg ajak la ek...hahhahaa..

18 comments:

wantie said...

ooo... Ateh ko kerja kat OSRAM yer. Loyalnyer dia. bertahan selama 32thn gitu.

tahniah buat ateh ko yer.. Syabas kerana berjaya harungi suka duka osram tu selama 32 thn.

el said...

eh mak ateh ko tu keje ape eh
syok nyer keje cam dia...
ada keje kosong x..war war lah kan aku
heheheheh...

the foods xde plak eh..kempunan aku nk tgk

zura@iwan said...

wantie~

aaa keja OSRAM...dulu bkn nama OSRAM..nama apa ntah..SIEMEN kut...dh tukar management...

tu arr..lama giler...dr haku kecik2 tau...

zura@iwan said...

el~

ateh haku aku post apa ntah, dia sebut ritu nama post dia..aku x hengat plak...tp dia depart. Quality control x slh haku..

keja kosong ek..nnti haku tnya dia...

tu la psl...foods lupa haku nk snap..haku mkn je tau..

Gieyana said...

aku kenai MC tue..selalunya co. aku pon amik dier..tp last 2 year x amik psl dier loglaq sket! tp mmg x tahan nk gelak..hahaha!

lama betui Ateh hg keja situ yer..

co aku move shipment company Ateh hang gak tue...hehehe

alyyani said...

lama ye ateh ko berkhdimat. tak tuka2 keje ye. best la company dia anjurkan event gini. buat staff lebih motivated nak bekerja kan? sape nak bernti ye tak?

zura@iwan said...

Gieyana~

nama MC tu michelle kan. aaa mmg loglaq sket...tp haku suker...x boring la...best tul...x larat nk gelak..

mmg lama weii...gaji pon dh lebat skrg...hehe

oo ya ka....ya la hgpa warehouse kan...

zura@iwan said...

alyyani~

aaa dia mmg x penah tukaq keja la...dr bujang masa haku kecik duk png tumpang umah aku tu...

betui2....event cm ni leh bg motivated kt pekeja2...

iNa said...

wah..syok gile event gini...best..

Mama_Aqish said...

wah...bestnyer....

zura@iwan said...

iNa~

tu la best gilerr.....

zura@iwan said...

Mama_Aqish~

ala...kita tumpang sekaki jerk...hikss

CintamaniszLite said...

uii...ni majlis bajet besar ni..hehe

untung zura dpt tompang 2 kaki kat majlis ni.
apatah lagi ateh zura tu. Mesti majikan dia bagus..tu yg dia leh tahan keje situ sampai 32thn. Zura pun tak lahir lagik masa dia mula2 keje situ. Akak masa tu umo baru je 2thn, haha..setia sunggoh ateh zura ni ye.

psst; akak tuko layout tanah itam tu sebab nak bg gambo nampak 'naik' sket..hehe

zura@iwan said...

Cintamanisz~

aaa mmg bajet besar ni akak...

tu la...beruntung betui sy kak, idak nk join gk comp ni, tp x de plak vacancy. zura lahir2 tu...dia dh keja citu kak...mmg setia dia kak, mls nk tuko keja len la tu..mngment bagus.

psst; ok la kak...zura pon nk tukar la itam nek sket picca. tp akak guna camera cggih mmg nmpk lg cantik la..

[-suziey-] said...

cewah..ko pn dgn gah n ayunye la catwalk kt red carpet yek..hehehe..sonot ler mkn best2..xde gbr mknan ke..ekek:p

zura@iwan said...

suziey~

sure la...dh ramai2 jln masuk kan..haku pon tumpang gk la...kahhhh.mmg best banget....
mkn2 haku x snap la plak...sbb haku lyn mkn sapa nk snap haku...

shi3la said...

boleh plak bawa org luwor masuk eh selain staff...memang berbaloi kalo gitu gayer happeningnyer..

zura@iwan said...

shi3la~

x semua bleh bw shiela...ateh haku dia keja 30thn lebey...so staff yg dh keja 30thn saja bleh bw sorang family....hikss...

mmg berbaloi...