♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Friday, May 11, 2012

Aliff Irfan : Perkembangan 6 bln ++...

Assalamualaikum....

Rasa perasan nak update psl perkembangan anak sendiri plak nie.hahaha...jgn ada pihak2 yg terasa hati k...sy tak bermaksud utk menunjuk2, mcm dia sorang ada anak la kan...hehe.. kalu ada yg tak berkenan, maaf la yer...

Ok lah Mama tk nk ceta pjg2....Mama pun mata ala2 stim je nie....Alhamdulillah perkembangan anak Mama yg aktif skrg nie, dan byk akai dia. dulu yg bam2...skrg cam slim2 sket...hihi. Tak per asalkan kamu sehat k.

Normal la anak2 yg nk mbsr ni....byk yg nak explore....skrg Aliff Irfan sgt cergas mengesot, nmpk je Mama or Papa bgn berjalan...dia pun nak ikut sama....tmbh2 kalau Mama ada kat dapur, dia tiggal sorang...laju jek datang ...huhu. Percubaan utk merangkak pun ada...sesekali ikut mood dia...angkat la tiggi buntut dia tue...bila dh leh angkat tgn bdn tu..gelak jerk dia...hehe


Ouchhh...rajin nk kutip mende2 dh dia....mainan dia tk nak main....tp nk main menda yg org ckp tk bleh, yg tu la nak main....hahaha...tgk TV mcm khusyuk, mcm paham je dia...

Pandai buat Gelagat menciut hati Mama n Papa dier gak nih...ada gak dia duk kebam bibir mcm kt pic atas tu, nk tumbuh gg kut...hehe......ikut mood dia gak, nak menegur org yg tk kenai.....ritu nek lift, dia duk pot pet2....tegur plak org.....Hai2....hahaha....lawak tul kamu nie..

Alhamdulillah dah lalu makan moi anak Mama nie, good boy syggg......

## InsyaAllah weekend ni nk terjah tgk bb kt Perlis...mudah2an dpt la gi lawat....
 

14 comments:

♥cikmOt♥ said...

sebaya irfan ngan iris kan...

iris baru nak belajar merangkak...dok gostan jek skang...tapi ngengsot laju la dia...

mama tisya said...

kejap je dh 6bln kn..pp tembam best cubit

wantie said...

bior le apa org nak kata. anak kita kan, mestilah kita nak titipkan kengan kat blog kita sendiri.

supaya bila ada masa free dah tua nanti leh la usha usha kat blog sendiri ni. hahaha

fazilzura said...

wahhh dia dh angkt montot yeeee

** dear, surat nk fly ler.. ( sesi malas nk kecoh2 huhuhu)

UmmiRosma said...

ahamdulillah...baby dah crawling nii....lama tak jenguk blog zura...

Comel baby....

mummy_ayu said...

wah..kejab jer dah 6 bulan..tgh seronok layan main nie..tomei nya dia...

Zura@Iwan said...

cik mot~

aha sebaya iris le..tp tgk iris bam2 arr dia...

sm arr tu...aliff dia angkt buntut ke dpn....mgesot laju arr

Zura@Iwan said...

mamatisya~

tu arr..cpt je ms blalu....

Zura@Iwan said...

wantie~

aku ni mmg arr...suka jg hati org...hehehe...

ye la kan..blog kita suka ati la kan..

Zura@Iwan said...

fazilzura~

aha..gaya2 nk merangkak..tp x sll le...

oo ye ke...nk fly g mn beb?

Zura@Iwan said...

UmmiRosma~

ye la kak....dia dh byk akai la ni...

tu arr..kak lama x jenguk sini yer...

Zura@Iwan said...

mummy_ayu~

ye la ayu..kejap je ms blalu...

byk nk men dia..dr nk tido..hehe..

el said...

lor ada org xsuka ke buat n3 psl anak kita sndiri..mcm2 lah...tp irfan mmg comel..budak2 besar dia ni mmg abis semua menda nak kutip mkn hahahaha

Zura@Iwan said...

el~

x de arr..sj la aku ckp siang2..mn taw ada yg terasa hati..hehe...

mmg pon...buku pon masuk mulut...