♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Wednesday, March 30, 2011

Weekend Lepas…

Tak de la lama sgt tak balik rumah kat Sungai Petani tue....kekadang free singgah gak seblm balik ke Kg Hubby...
Baru nie balik, lepak2 kat sana.....then kemas2 apa yg patut, hubby cabut2 rumput yg kian ganaz menjalar dan tumbuh di keliling kawasan rumah tu....haizz....bila nak start buat landskap kt laman tue....rimas plak tgk.....
P1130470
Tapi yg bestnya.....pokok pisang ni....yg dulunya kecik cenonet je....skrg dah tumbuh tiggi, tp pokok pisang ni jenis renek2 je.....then siap dah tumbuh buah lagi tu. Ni hasil tanaman ayah mertuaku......hehe. Nanti nak mkn pisang tu dulu...baru decide biar ko setia di citu or mcm mn, ekcli nk tanam rumput carpet, tp tak tau le bila kan....budget blm adooo...hihihi...
Hari Ahad on the way balik ke Penang dr SP, ajak Mr hubby visit kak yanis....yg baru melahirkan baby boy yg comey.....tak dapat nak lawat kat Hospital, kitaorg selamba terjah gi rumah kak Yanis.....dgn berpandukan alamat dan direction yg Kak Yanis bagi...sampai juga akhirnya..
P1130475
Ekceli...ni baru masuk kali ke dua aku jumpa Kak Yanis, sblm ni...hanya b'sembang chit chat melalui FB, gebang2 pasal suka duka sorang wanita yang menginginkan dan mengharapkan zuriat yg tercinta......pertama kali jumpa di SP kan kak....tapi jumpa pun sekejap cuma. Walaupun hanya b'sembang2 melalui alam maya, tapi rasanya mcm rapat je...hehe....Iye la...masing2 memahami masalah yg sama....so skrg Kak Yanis telah berjaya bergelar seorang Ibu....Tahniah kak.....
P1130474
Dapat pula....seorang baby boy yg cute cam ni.....bertuah kak ye....Alhamdulillah rezki yg amat terindah dari Allah S.W.T.....syukur pada Nya...Penantian Kak dan Abg kak selama 4thn sudah berakhir berkat ksbran, usaha + doa pada Dia...
Terima kasih kak kerna selama ini...sudi kongsi pengalaman kak pada kami......dan lps ni boleh kongsi ceta pasal baby plak ye...hehe...

16 comments:

atty's said...

adik kty ,april ni masuk tahun ke 6, dan alhamdulillah..di sahkan pregnant baru2 ni 2 bulan..

insyallah nanti ada rezeki zura..kty akan senantiasa mendoakan zura ye..

Nana said...

alahai bb..suke tgk bb tau

SyaNa said...

nyenyak baby tido smp nganga mulu :-)
comeyyyyy

jantung tu buat ulam or kerabu setaapppp

zura@iwan said...

@atty's

ye ke? lama gk ye dia tggu....Alhamdulillah rezki dia dh smpi....syukur...

amin....macih kak..tharu sy...

zura@iwan said...

@Nana

alalalaa.....aku pon suka weyy...gerammmmm

zura@iwan said...

@SyaNa

tu la psl weyyy....smpi nganga....aku kaco dia nanges keriau....hahaha...

tu la psl weyy...buat ulam...

Rozali said...

Assalamualaikum Zura

saya doakan agar zura da hubby dikurniakan zuriat yg sempurna dan soleh

Wassalam

♣dya aien♣ said...

baby boy yg comey!!!! hikhikhik..

Gieyana said...

Comeyy jer bb Kak Yanis tue..insyaallah one day nnt hg pon dpt..:)

pokok pising tue x pasan ritu..nnt dh masak leh ler sedekah kt we all gak yer..kekeke

Syakiela said...

comeyyynye baby akk tuhh...kila doakan akk n hubby cepat dpt baby...amin...chaiyokkk2x...

fazilzura said...

syok nye cium baby uuhhuhuhuhuhu

zura@iwan said...

@Rozali

Waalaikumussalam...

amin....tima kasih Atuk....tharu sy...

zura@iwan said...

@♣dya aien♣

aha comey..kulit cerah...hihihi..

zura@iwan said...

@Gieyana

aha comey kan....amin...insyaAllah...bdoa2 lah...hehe..

hg kan mai mlm..x pasan kut.....ritu nek jantung tu je kut....insyaAllah nnti ku kasi hg sket..hehe

zura@iwan said...

@Syakiela

hihi...geram tgk....
amin....macih kiela....mudah2an..

zura@iwan said...

@fazilzura

bau best kan....huhu...