♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, November 3, 2009

Apa KES..

Ishhh...nk kata aku ni kepoh idak la, tp kalu dgr bunyi siren keta POLIS ke, BOMBA ke or AMBULAN aku mmg suker nk tahu apa kes...konon cm Wartawan pon ada la kan..kekekeke...

Nak dijadikan citer malam tadi, time nak masuk beradu dalam pukul 11 lebey gitu...aku tdgr2 bunyi siren Bomba terlalu2 dkt area umah aku...makin dkt la rase keta Bomba tu...ishhh jadi hati tak senang la plak...dah la teman nk tido dh..hehehe..

Aku dengan gigihnya pegi la tilik2, bkn trn bawah yer... untuk pengetahuan kwn2 umah aku betigkat yer...ada la dlm 22 tigkt, aku duk tigkt 17. So aku juz jengok kut tigkap umah jerk. Rupernya ada keta Bomba bersama2 dgn motor Bomba pon escort sekali...kat bawah umah aku. Ckp ke Iwan, ada emergency case apa lak nih..riso dah aku. Yang org2 Bomba tu duk suluh2 lampu ke atas....ingt ada sapa2 nk bunuh diri ka....ke situ la aku pikir. Ramai org kt bawah duk tgk ke atas....awat plak nih....Iwan dgn pantasnya kuar tgk apa kah kejadian itu. Aku pon sebok nk tau gk la...hehehe.

Ruper2nya....ada umah tigkt 13 tu, masak apa ntah tbakar....jiran sebelah rumah ingat tak de org sebab duk ketuk pintu tak dengar, jiran tu dah nampak asap kuar dr umah. Jiran tu trs cal Bomba la....mybe tuan umah tu tertido kut nuh. Aku pon x sure cite terperinci..hikss...yang pasti tuan umah dh selamat memadamkan kebakaran kecik itu..Alhamdullilah. Pasukan2 Bomba balik dengan hampanya kerna tak dpt nak memadam api...kui3x...

Tak dapat aku bygkan duk rumah tiggi ni...kalu ada kebakaran, mmg kelam kelibut la meroyon2 org nak trn bawah...sure berebut2 nek lif, trn tgga pon ade...minta2 la dijauhkan...Amin...

Picca ehsan dr en.google..

22 comments:

fazilzura said...

mak aiiiii .. tingi nye ko duduk mek ...
kalau aku harus gayat...

hish jgn ler mintk .. ko doa2 ler moge xde apa2 jadi...
jenuh tu nak turun dari flr ko ke bwh

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

nasib baik xmerebakkan ish..bery the dangerous gitu...

zura@iwan said...

fazilzura~

tu la psl...mmg tiggi weii...aku pon kdg2 riso..huhu..

x minta la weiii...minta dijauhkan la nih....

zura@iwan said...

Purple~

tu la psl...alhamdullilah x de apa2 la...

wantie said...

ish.. ish... riso gak aku . aku pun duduk umah dekat dekat gak. kalau terjadi kat area umah aku.. tak terbayang ler...

Nak lari iukt mana, pintu umah satu jer...mintak simpang ler...

ikiqzana said...

nasib la x jadi ape2kn.. tu la jauh kan terjadi nyer kebakarankn..

el said...

sesekali depa nak kaco ko tgh beradu..
aje giler..hehehehe

zura@iwan said...

wantie~

tu la weii..jgn la riso aku tau..umah tiggi2 ni minta djauhkan la..

zura@iwan said...

ikiqzana~

alhamdullilah x jd apa2..km dh ready nk kuar dh tau..hehe

zura@iwan said...

el~

tu arr....mmg nk titon dh tau..huhu

Na Shari said...

Alhamdulillah semua selamat...Nasib baik ada jiran yang prihatin...

zura@iwan said...

Na Shari~

alhamdulliah tk de apa2 la.....

CuTeMiUt78 said...

ish...bahaya gak tu... sib baik tak merebak kan.. jenuh wwooo klu jd apa2.. tinggi bebenor tu

10 said...

ishhhh... isshhhhh... ape la yg depa masak sampe terbakar tu ek? kalo dah ngantuk tu tido je la masak apa lg kan?

alhamdulilah xda apa2 kan... kalo tidak naya je kak zura kena terjun tingkat 17 tu... heheheheheheee...

[-suziey-] said...

erkk cam lawak pn ado..ekeke;p kalu aku jadi jiran tu mcm malu plak..niat mulia nk tlg tp rupenya ade org dlm umah..tp ye la.precautious..

zura@iwan said...

Cutemiut~

Aaa..nasib baik la...jgn la jd cm tuh...takut wooo

zura@iwan said...

10~

ntah la depa masak apa...mybe masak utk pagi besok kut..hikss..

ishhh jgn la smpi terjun dr tgkt 17, bleh bw maut tuh..hehe

zura@iwan said...

suziey~

tu la..niat dier mulia nk tlg...lgpon kena precautions kan sbb nnti merebak ke rumah dia lak..kan dier pon susah..hehe

alyyani said...

fobia kalo terbakar2 ni, penah experience rumah hampir terbakar gak. mintak dijauhkan laaa.. ko pun kd wartawan gak eh. jiran kan, kena la sama2 amik berat ye tak? :)

zura@iwan said...

alyyani~

usihh..minta djauhla kan..riso woo duk umah tiggi ni..tp nk buat cm mn x de choice..huhu...
aku mmg suker nk tau apa citer jerk..

Ernie said...

ngeri gak bila terjadi benda-benda macam ni...
minta dijauhkan dari kite semua InsyaAllah

zura@iwan said...

Ernie~

minta dijauhkan le mende2 cm ni kan..