♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Thursday, August 14, 2014

Cerita Aidilfitri 2014 || 3 dan 4 Syawal...

Assalamualaikum...
Cerita Syawal lagi...cerita sebelumnya di SINI dan SINI..mula-mula banyak la gambar, lepas tu mood dah malas..makin berkurang la gambar tu...hehe..

Seronok dapat cerita kat sini, sekadar menyimpan kenangan di hari raya..mana tau nanti dah mula lupa ingatan, rujukan masa tua nanti, inshaAllah...

3 Syawal 1435H, kami ada kat Selama semula sebab nak bersama keluarga ak berziarah raya di kampung Abah kat Alor Pongsu, Alhamdulillah memang tiap kali raya..kami sekeluarga dapat bersama-sama balik kampung Abah, walaupun Tok dan Tok Wan dan tak ada ..(Alfatihah...), tapi masih ada adik beradik Abah yang lain tinggal kat sana...

Rumah wajib singgah, rumah adik Abah, arwah Pak Tam ....sekarang Mak Tam dan anak dia masih tinggal kat rumah tu....Alfatihah buat arwah Pak Tam...

Rumah yang luas....laman yang luas....membuatkan hero kecil sorang ni, teruja nak berlari ke sana ke mari...berpeluh-peluh habaq hang...haha

Abah dan Mak asyik bersembang dan kekenyangan makan laksa kot....Mak Tam memang masak sedap, laksa dia pun marvelous habaq hang...haha...

dah jom...Mak Tam suruh pergi kait rambutan , manggis dan cempedak....bestnya...

 tapi kami adik badik....berposing lagi....hahaha....best tengok laman luas gini,


 My siblings...kami semua adik badik perempuan......


 Sian tukang kait rambutan nie...panas lit2...hahaha....

Ada sorang tolong bantu ha.....terlebih bantu hero kecil ni...kahhh!

dah habis jelajah Alor Pongsu...kita mai makan laksa dekat Bandar Bahru, Parit Buntar pula..rumah Mak Ngah, kakak Abah.....ak dah la hantu laksa...memang layan weh....

Letih beraya seharian .....kita sambung esok pula.....

4 Syawal......jom jalan raya lagi...

 sempat wefie dalam kereta ja....on the way ke Taiping, rumah Mak Ndak kakak Abah .....

kan ak dah kata, gambar berkurang..hehehe.....last destinasi beraya kat Taiping, rumah adik mak...MakNdak jugak..

Best sungguh dapat jalan sama2...ziarah raya rumah sanak saudara, Ya Allah terima kasih di atas pemberian ini....syukur!

5 Syawal...kita rest di rumahmanisrumah Sungai Petani, non adoo gambar noh....nak relax katakan...hikss..


Ok...ada lagi cerita raya taw, kali nie kita update raya dengan sahabat handai pula....
Stay tuned....hikss..

3 comments:

Nurzakiah Hanum said...

cerianya

aTieYusof Family said...

Meriahnya raya.. wajib kunjung mengunjung bila raya ni kan.. Laksa?? aduii suka sgt makan laksa kedah:)

lieyalatif said...

belah2 sane senang dpt laksa kan zura....tu syok tu layan laksa....

rasenye mmg tak sah kalo raye kali ni tak kait rambutan...kebanyakan blogger mesti ade selit citer kait rambutan, makan buah ye laaa..raye tahun ni kan same dgn musim buah heheheehehe