♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Thursday, June 9, 2011

Kenduri Kahwin Lagi…

Assalamualaikum....hari ni cuti rest lagi, sambil2 rajin sket update la...story ni masa weekend baru ni...kitaorg ada jemputan kenduri lagi, sonok la gi kenduri org kawin smbil jalan2...hehe...
Kali ni kitaorg gi kenduri di Kuala Nerang, Kedah...kawan hubby siam yg dulunya.. kini sudah beragama islam berkahwin dengan orang kuala nerang.
P1130697
Suka plak aku kaler merah sekarang...hikss...
P1130701
Tapi...otw pjalanan tu...tpksa siggh ke sini...
P1130702
Hasil pertanyaan pada shbt aku Gieyana...tak de private spetal kt sini, so terjah gk la spetal KN ni...aku yg gelisah masa ni sbb bleeding sket, lps check up...Alhamdulillah semua ok...cuma alatan utk scan tu tak brp clear...x puas hati gk le...besoknya gi private spetal gak....
P1130711
Sampai umah kenduri pun dah lewat, dalam kul 5 lebey cm tu...sbb tggu di wad emergency tu hampir 3 jam....sian kat hubby, sggup tggu aku walaupun aku srh gi mkn kenduri dulu...tp dia tak mau......terima kasih syg......i love u so muchhhh.....
P1130715
Nie pengantinnya.....lawa je kan pakai serba hitam silver....selamat pengantin baru, semoga kekal higga ke akhir hayat pada Faris dan Lin
P1130716
Member yg konvoi sekali.....Sham & Dhean...
P1130717
Pucat je muka aku ni......huhu....terserlah seri pengantin tu bila aku diri sebelah...hahaha...
P1130720
P1130722
Lepak rumah pengantin pun tak lama...sbb nak cergas balik Baling plak...aku yg tgh riso keadaan aku tu...sbb balik nak rest je...doktor suruh banyak rest, siap kasi aku MC 3hari lagi tu....lps abis berposing balik terus. Tak dapat nak singgah umah Gieyana.....sorry ye Gie N Munir, len kali kami siggh....thks sbb amik berat pasal aku gk ye....huhu.....
P1130723
Mak buyung dua org ni....angkut bekalan lagi tu...rezki2....Alhamdulillah...hehe...
P1130727
Kenduri di Baling plak...kawan hubby gak yg kawin....buat dua sekali....
P1130740
P1130745
Kami again....aku yg dah kenyang mkn, tggu hubby kejap..sambil dia gather2 ngan member2 lama x jumpa....hehe...
P1130747
Gathering hubby with member2 dier.....

Otw balik ke Penang hari ahad tu...aku siggh specialist di Kulim utk memuaskan hati selagi tak sure keadaan bb ni....Alhamdulillah keadaan bb aktif, gerak sn sini.....tsentuh aku tgk....masa ni tk de bleeding dah. Dan aku tak berasa sakit pun.....
Hari senin aku pegi keja gak...sbb tgk keadaan aku pun ok, tak de rasa sakit or bleeding ....but pada hari Selasa....aku terasa sekejap2 sakit di bawah perut belah kiri....mula la riso, nasib baik still ada MC pada hari selesa tu...aku relax la kat umah...baring2...tp sakit still tak hilang. Hubby pun tak sedap hati, kitaorg gi specialist...scan kt tmpt ku rasa sakit tu...rupanya ada fibroid sbsr size 20 sen lebey sket cm tu....mmg tkezut gak ler....mcm nk pitam rasa...
Menurut doktor, insyaAllah ia tak akan efect bb...cuma aku kena bthn sakit smpi b'salin...doktor cuma bleh kasi ubat tahan sakit je....Ya Allah...mgkin ada hikmah sebaliknya, terima dgn redha ujian ini. Semoga aku dan bb selamat higga melahirkan...Aminnnnn.....

20 comments:

Sidratul Muntaha said...

ko ni
jagalah diri sikit.
belum ape2 dah bleeding.
yang wei..
ank 1st nih.
jaga molek2
dahlah nunggu lama baru nak dpt.
hak kenduri n jln2 tu kendian2 la..
riso aku...
jemput join contest yer..
ko tgk kat home blog aku.

el said...

betul3
anak 1st ni weiiiiii
jg elok2...jgn lasak sgt
alhamdulilah xde pape...
take care bebeh

zura@iwan said...

@Sidratul Muntaha

beb..tu tara duk jaga tu...x sgka ada fibroid...
aku x de la lasak2 sgt...
mmg jg molek2 weyyy...sblm ni aku travel ok je...mende ni jd...
thks k...

zura@iwan said...

@el

weyyy jgn ckp cm tu...
aku sure la jg leklok...x kn nk biar wey..
lasak tara mn sgt...sblm ni aku travel ok je...mn nk sgka ada fibroid plak...
moga2 slmt la semuanya..punca fibroid tu pn mmg x taw dr mn...
thks...

ak yuyunz said...

semoga selamat semuanya zura.. :)

jaga diri elok². jgn lasak² sgt k..

fazilzura said...

amboi2 hang , jalan2 sakan ye..

ko kene banyakkan rehat key , lg2 ddgn kondisi ko skang ni, xyah le g jauh2 sagt or tmpt2 yg rqmai org ..

zura@iwan said...

@ak yuyunz

amin.....ku hrp cm tu gk...

thks yuyunz

zura@iwan said...

@fazilzura

x jln sakan wey...gi knuri je..

aha...kene byk rest...tu arr, weekend ni gi cameron ada family day, last minute cancel x syok plak..sbb aku yg arrange xtvt. aku nek atas kene relax je lah...

Gieyana said...

weh..kenduri yg hang g kt Sg kecik nie bapa dia nm Shaari ker? psl ritu pon da umah kenduri kwn aku kt sini gak..tk sure kenduri yg sm ker idak psl mak aku ckp da panggil..kkeke

hng mmg kena rest byk2 tue..kena avoid travel jauh2..risau! aku nk citer psl member aku pon rsnya x bagus utk hg...

Dee said...

jaga diri..jangan lasak2..kalo boleh jangan travel naik kereta sgt..kwn dee dulu sbb selalu naik kereta..lalu bonggol semua tu..keguguran..so, zura lebih hati2 ye...kalo boleh rest je..jgn aktif sgt tau..sbb kekuatan rahim seseorang berlainan..moga zura sihat2 je..

zura@iwan said...

@Gieyana

aha...nama pak dia shaari la...awat x mai..hehe

tu la kan...riso gk aku...hrp2 gi cameron ni slmt la semuanya...aminnnn....

ceta la weyy..x per sharing la..

zura@iwan said...

@Dee

thks Dee...tu arr gi keje duk drive gk..moga2 Allah melindungi...aminnn...

UmmiRosma said...

Salam Zura,

You have to be less active. Baykkan rehat yea. I had bleeding when my pregnancy reached 2 months until 6 months. Tapi taklah fresh blood, only brownish stain je. Cuma mesti rehat.


About the fibroid, dont worry much...this is considered normal. My sister had it too but apabila dah melahirkan..fibroid tu dah takde. So tak jadi operate.

I had cysts too...but as my baby grow bigger, the cysts hilang.


Tawakkal...and take care..

zura@iwan said...

@UmmiRosma

wasalam kak...

betui tu kak...kena bykkan rehat kan....thks ye kak....apa2 pon semoga Allah melindungi sy n bb...insyaAllah..

tu la kak...riso juga dgr psr fibroid tu...tp majority kata tu normal je....moga2 ia akan ilang....aminnnnn

ieda said...

hai dikkk
lamannyaaaaaaa akak x mai umah zura
huhuhu winduu pulak ..
wah besar peyut tuu :)
cantik pengantin .. tema itam dan silver memang menyerlah lah dik :))

ALoNa CintamaniszLite said...

Akak cuma mampu berdoa agar zura dan baby selamat....amin

zura@iwan said...

@ieda

hi kak...tu arr lama gk sy x jenjalan blog kak..mls sket kak skrg..hehe...

aha kak..perut dh boyot..hehe....

la ni mmg style cm tu....lawa kan bj pgntin...

zura@iwan said...

@ALoNa CintamaniszLite

terima kasih kak...aminnnn

QasehnyaRania said...

singgah godek entry lama. hihi

fibroid, acaner dia boleh terjadi erk?

Zura@Iwan said...

Qaseh~

thks dear..

actually akak pon tk brp sure cm mn fibroid bleh jadi..
sbb akak kena pon ..masa time pregnant..menurut doctor tu,normal kalau fibroid tu tk mbsr, mgkin faktor usia sm la Qaseh..dan pemakanan kita..