♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Friday, June 24, 2011

Trimester Kedua..

As salam...

Skrg aku sedang melalui trimester kedua plak...Alhamdullillah telah berjaya melalui trimester pertama tanpa sbrg alah yg teruk sgt....

Bila dah masuk trimester kedua ni...mcm besa, mkn pun lalu la kan....nek berat bdn pun bertambah2 le...huhu. Kena lah gi check up kat Klinik Desa 2x semiggu utk amik berat, tekanan darah, urine test dan dengupan jantung bb. Hrp2 maintain la lps ni.....

Feveret aku sblm pregnant aiskrim & coklat mmg tak lps jugak la masa pregnant ni...me suka yg manis2....hihihi. Nasi time lunch mesti mkn....kalu mlm kdg2 ku hentam nasi gak, mcm mn la berat bdn tak nek...huhu. Ku ntah la tak suka yg masam2 mcm mangga masam ke....mangga manis ok je..hehe. Jus carrot ku sgt suka....pergi CH ritu, beli carrot byk bgkus gk...buat bekalan, hiksss.

Dan paling bahgia sgt.....start 17-18 miggu cm tu, aku dh dpt rasa gerakan my baby dalam pewot ni.....ya Allah sggh terharu. Mula2 tak taw lg cm mn rasanya gerakan bb cm mn, tp setelah search dr info2 kt tenet dan tanya misi....mmg betui la gerakan rasa cm org jentik2 tu gerakan bb. Now dah masuk 24miggu lg la terasa gerakkan bb....makin aktif, siang n mlm.....terasa mcm kena kick je kat pewot ni, sgt excited bila terasa bb gerak...kdg2 kalu dia tak gerak jadi riso plak......hehe..

Seronok kan uols bila mengalami saat2 pregnant ni.....tmbh2 aku yg pestime ni..hrp2 dpt melalui trimester kedua ni dgn jayanya.....

Mcm mn nk jln2 sopping brg bb nnti....aku kalu jln2 lama je...sure tapak kaki sakit, mybe berat bdn dh lebey kan.....hahaha...


~pengalaman2 ini ku simpan utk tatapan ku di masa2 depan.....


14 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

hehehhe kak, shopping online pon bley tapi lagi best kalo barang pilih depan mata kan hehehe :)

Ummi Eisya&Amani said...

teringat time daku prgnt tetiba..hihi..btw,take care..

fazilzura said...

wahh besh nyeeeee... ko memula rs cm angin gerak2 kt perut.. nnt lelama akan kuat .

* banyakkan sabar key , hrp2 dugaan ko tu kejap je

farhana aka isteri fakri said...

wah bestnye...bila la giliran sy plok..xpela..xde rezeki lg..

Dee said...

enjoy the sweet moment ye..

mrs chenta said...

xsabarnya saya nak rasa jentik2 tu ^^,

el said...

hang dah scan ka..gender pe..ni cam bb gel je ahaks

zura@iwan said...

@Ieda Al-Habsyi

kak lebey suka sopping bleh pilih dpn mata la ieda..hehe...

zura@iwan said...

@fazilzura

aha...mmg mula2 ada rasa cm tu..tp skrg lg la wehhh...lg kuat...hehe...

aminnnn...hrp2 le....ku x nk pk sgt le...

zura@iwan said...
This comment has been removed by the author.
zura@iwan said...

@Dee

thks Dee....

zura@iwan said...

@farhana aka isteri fakri

insyaAllah akan tiba masa awk plak ye..
byk2 kan bdoa ye...

zura@iwan said...

@mrs chenta

nnti rasa le...akan tiba masanya...skrg makin aktif kdg2 tnmpk gerakan kt pewot kita tu..hehe

zura@iwan said...

@el

aha dh scan....surprise!! nnti hg tgk la bila bb kuar...hikss. tgk tekaan hg betui ke tak..hehe...