♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Wednesday, July 21, 2010

Weekend @ Baling

Sambung entry yang sebelum ni yer....cite weekend kitaorg.

Petang sabtu tu....kami cergas balik Baling kampung my hubby pula, naseb baik la dkt2 je kg kitaorg nie...hehehe....

Apa xtvt kitaorg kat Baling ? sure la makan2 lagi....kakakakaka... Pagi2 ahad tu, hubby & FIL gi cari derian kat area Kroh...dpt la 6 biji bosar2 plak tue. MIL plak buat pulut n santan...wahhhh pagi2 bekpes derian ngan pulut ko....adeiiii. Haku boleh mkn sepiggan jerk......x leh nk tmbh2 dh ler....

Durian Tembaga....sedappp ..

Menu lunch sempat snap yg ni jerk, sambal petai daging........sbbnya ni feveret my hubby, hubby tingin nk mkn katanya...hikss...

jalan kampung ni namanya Dalam Wang...dulunya jalan kecik saja, skrg dah len...diaorg buat jalan highway kat cini..byk juga perubahan berlaku pada jln2 kampung di Baling nie...

Gunung Baling....

Bergambar gediks dpn umah kt Sp....kekeke

sempat posing dpn umah SP dulu tu sblm Otw balik Penang........still under renovation progress, excited gk nk tgk hasilnya...hehehe...

Adeiiii...yg x thn tu....balik from sp, jem after sg dua tol tu smpi la ke bridge....pjg gilerrr....huwaaaaa...

Tengok....jem kan....dh le tak de bekalan roti bagai, idak bleh sapu jem...kahhhhhhhh....



~bila haku nk hapdet plak le lps ni.........free nnti hapdet plak yer, nk cuti2 ler....bila la ada masa ni, kena tggu rumah siap br boleh nk pk psl cuti2 nie.....hikss....

16 comments:

ppb_ppkp said...

wowwwwwwwwwwwww..teruja arrgk isi doyan tu..huwaaa..ko kijam zuraa.aku terliuqqqq..tapi serikk..ehheheehhe

[-suziey-] said...

woooooo sgt teruja tgk duyan..haihs xsbr nk balik kg belasah duyan..

Gieyana said...

perghhh sedap lak tgk duyan itu but aku x leh mkn lg....tekakku x baik2 g..kekeke

hohohoh...x sabar gk nk terjah SP wat lawatan site..kekeke

zura@iwan said...

ppb_ppkp~

hahahaha...owhhh maapkan daku ye imah...x sengaja...sbr na...hehe

zura@iwan said...

suziey~

blk kg cepat...nnti abis la musim doyan ni...hehe

zura@iwan said...

Gie~

haku mkn pon...dh rasa sakit tekak sket ni...tp ok lg la...hikss

hahaha...bleh2...nnti siap mai le...

Ms AiReEn MoHd said...

weh tu dia sedap sungguh durian nga sambal petai tu...ayaq liuq duk basah da ni....

Dee said...

durian dgn sambal petai udang..aku pilih sambal tuh..hahaha..

Farra Dhelina said...

petai tuu...mak aiii..terliur shayeee ;)

zura@iwan said...

Ms Aireen~

hahahaha....aku x brp mkn petai..x brp nk tliuar arr..haha

zura@iwan said...

Dee~

aku dua2 bleh...tp dua2 kureng gk...hahaa

zura@iwan said...

Farra~

hmmm..feveret petai ke...hehe

ALoNa Cintamaniszlite said...

pjg nya jalan jemmmmmm....
ish...kalo akak..rasa nak nangis dh dok kematu montot lama2 dlm keta..adess

zura@iwan said...

Kak ALona~

tu arr kan kak...tensen pon adoo...hehehe..

wantie said...

bila la ko nak bergambar sepunuh punuhnya ( samy vello) di depan umah hang tu, nak gak aku nengok.. uamh yang cantik molek.

zura@iwan said...

wantie~

kekekeke....nnti dh siap sepnuhnya n aku dh bsedia ku tunjuk k...x pon hg mai je umah aku...ala bkn cantik sgt pon umah aku, besa2 jerk....