♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Monday, May 5, 2014

Cuti 4 hari..urusan rasmi dan tak rasmi diselesaikan..

Assalamualaikum...
Salam Isnian..

tak mau cerita panjang...
straight to the point..=_=

Labour day..Mama dan Irfan balik kampung Mama, tanpa Mr Daddy juga...Baba pergi Melaka tournament sukan KKM so Mama pun plan balik kampung, lagipun hari Sabtu nak datang Penang balik, bawa Atuk check in ward kat Hospital Besar Pulau Pinang...

Hari Jumaat kan goverment office buka, so Mama mengambil peluang ni...bawa Irfan rutin check up untuk age 2 tahun 6bulan...tumpang check up kat sini, boleh aje....asalkan bawa je buku rekod Irfan tu...haihh wieght Irfan turun, tapi tak pe...biasa la, budak laki aktif nie...lagipon metabolisme Irfan tinggi, cepat peluh dan makan buang...makan buang...haha..

eh Mama pun tak lepaskan peluang nie...pergi buat IC baru, dah lama plan nak tukar alamat...teman kan lahir Selama,Perak...Ic pun kena alamat Selama juga la...kahhh!

 Irfan gak yang seronok...dapat jumpa pak nakan dengan sepupu ha....kawan baik2....

baby encem ni juga, anak sepupu Mama...Mama dah berniat nak visit since dia lahir lagi...tapi tak berkesempatan...Alhamdulllah akhirnya....umor dah nak masuk 3bln MakNgah Zura baru dapat jumpa ye...jeling2...haha

atas ribaan Opah Ngah dia...comey sangat...mata macam mata anak cina, ikut muka papanya kata nya...

dah jumpa geng melompat ke sana ke mari Irfan nie....dah nak sama tinggi dua hero nie...Pak Menakan dan Anak Menakan....hehe..Amar tu sepupu dengan Mama tau Irfan, tu pasal Abang Amar berpangkat sikit dari Irfan...hehe..

Alhamdulillah..cuti dapat settle urusan rasmi gak ye....hehe...
Hari Sabtu Mama bawa Atuk balik Penang je...Irfan tinggal kat kampung, sebab Mama nak kena urus Atuk untuk urusan masuk wad, hari Ahad baru Irfan datang dengan Opah ye...dan hari ni, Isnin...inshaAllah Atuk nak kena operate....doakan semoga segala urusan dipermudahkan....Ameen...

Terima kasih ye kalian kerna sudi singgah blog yang tak seberapa nie...
Maaf kerna tak sempat saya nak terjah blog kalian....inshaAllah saya try curi2 masa nak blogwalking..


14 comments:

Nad MamaZN said...

moga dipermudahkan urusan operate atok irfan...

Nurzakiah Hanum said...

semoga di permudahkan

el said...

ari tu ms kat spital x silap hari selasa lepas..ternpk anak penakan hang emisya tu..aku ckp..eh tu mcm emisya..aku cari2lah hang kut2 hang ada..sekali npk adik ipar hang tu rieta ke ape namanya..

hope dipermudahkan segalanya
cepat2 sihat year uncle

Kesuma Angsana said...

hehehe byk betul urusan tu yer

Z.u.r.a and I.w.a.n said...

Nad~

ameen...
dh lps operate..
doakan kesembuhan ye..

Z.u.r.a and I.w.a.n said...

Hanum~

ameen..

Z.u.r.a and I.w.a.n said...

el~

oo ya ka..tk slh ak ada saudara belah laki dia kot sakit.

ameen...thks beb...
dh slmt op..cuma tggu sembuh ye..

Z.u.r.a and I.w.a.n said...

KA~

aha..mmg byk urusan itu..hikss

Rizziela said...

sat aja ligan kan..Irfan pun dah nampak mcm orang besaq

Z.u.r.a and I.w.a.n said...

Ziela~

tu la..cpt besar.
alhamdulillah..

QasehnyaRania said...

macam mana abah akak..
harap smuanya bjlan lancar masa operate hari tu

Nora Karim said...

kalau cuti banyak menda nak buatkan?! hehe comeinya la baby tu... geram tgk!

Z.u.r.a and I.w.a.n said...

Qaseh~

alhamdulillah..
abah akak dh discharged kelmarin...

Z.u.r.a and I.w.a.n said...

Nora~

tu la..smntara cuti kan
kita amik la peluang tu..hikss