♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Monday, April 16, 2012

Mac 2012: Irfan 5bulan…

Assalamualaikum w.b.t…

Ekceli story ni spatutnya dlm bulan Mac…bak pepatah mgatakan, benda yg lps jgn diungkit lagi….hehehe…tp Mama Aliff nak story kat sini gak sebagai kenangan atau tatapan buat anak mama dan papa yg disayangi nie….Sekarang Aliff Irfan dah 6bulan pun….

18032012644

15 mac ritu…Aliff dah 5bulan…alhamdulillah perkembangan seperti anak2 yg lain……makin cergas…

07042012718

bleh capai mende2 yg ada depan dia….tp nk pegang btl ss mcm mls sket yer…hehe..

22032012667

Tapi masa Aliff 5bulan nie…org kata tara nak bsr kan….kena plak sakit, mula2 kena cirit birit smiggu lebey gak tue…but tak kena admit, sbb mama request kat Doc , Mama monitor Aliff kat umah jer..Alhamdulillah ok dah cirit birit dia….lps tu dia kena batuk2 berkahak plak, dah amik ubat dan kasi Neb tp tk ok gak…smpi la Aliff demam, then mama tak puas hati…bw jumpa Doc lagi…sbb demam dia on off, Doc kata Aliff better admit…coz kahak dia byk kt paru2 dia, Doc suspect kena infection kt paru2 dia….Mama dan Papa redha ..jika ini yg t’baik utk Aliff…SO kita pun check in kat Hope Children Hospital, di Jalan Perak.

22032012665

Terlena anak Mama keletihan slps amik darah dan drip kt tgn dia yg halus mulus itew, kesian dia…….Papa tk sggup tgk…Mama gk yg kena pegang dier…..Xray pun sudah….result darah ada sket infection, dan Xray plak Alhamdulillah normal..

25032012696

25032012699

Lega Aliff sbb dpt kuar dr bilik ..seronok dier…Papa bw nek motor….hihi….

25032012700

Senang je dia tido kat hospital…tk payah buai pun…mybe sbb penangan ubat n duk dlm bilik aircon kut…hehe. Setiap 4-5jam sekali nurse akan dtg kasi Neb kt Aliff, dia tak meragam..but mcm hairan…hahaha..

25032012702

Mama n Papa sggup berkorban segalanya utk kamu syggg…..gerammm taw Mama tgk kamu…..mcm kamu geram tgk Mama gak…kakakaka..

DSC_0628

DSC_0635

Masa kt Hosp…Aliff pun terima tetamu2 yg sudi dtg melawat Aliff….t’masuklah Ummie Gieyana n Co. Terima kasih byk2 pada semua yg dtg melawat Aliff yer….hnya Allah yg dpt mbalasnya…(**pic copy paste dr blog Ummi Gie..maceh yer)

26032012705

Alhamdulillah setelah 5hari 4mlm berkampung di Hope tue…Aliff dibenarkan pulang, keadaan Aliff pun dah ok…demam pun dah tak de….batuk pun dah berkurang….tengok dia sgt happy…..kakaka.. SO far Hope Hospital ni bg Mama service dia sgt baik…Doc yg nice, nurse2 dia pun sopan jek…

Mama n Papa hrp Aliff Irfan sentiasa diberi kesihatan yg baik yer….tak nak la masuk2 hospital nie, kalu duk hotel bercuti2 tak per la...hihi..…Mama penat tk per…tp Mama tk sggup tgk kamu sakit…..semoga kamu menjadi anak yg soleh dan bijak syg…..dan bsr nnti jgn lupa Mama n Papa kamu.

## Br ku rasa mcm mn mempunyai anak....bkn sngkn...apa2pon kita cuba yg tbaik utk anak2...buat sekadar mmpu...

## Autopublish entry...

10 comments:

wantie said...

betul kata hang tu Zura, bukan senangkan nak jaga anak ni. Sebab kita diduga dengan bermacam macam. " Dugaan Memmatangkan" betul tak?

Mcm ni la kan mak kita dok jaga kita dodulu tu. sayang mak kita noh sebab depa sayang kita.

atty's said...

comeynya aliff irfan..dah nampak makin bijak tu

Nad @ MamaZakwan said...

la..sebaya dgn baby nayli rupenye..
baby irfan lahir bulan 10 ek?
bape hb?
abang zack 4oktober ;)

armouris said...

terjumpa info ni, juga pasal demam…. sharing is caring :) - Cara Redakan Panas Demam Dengan Mudah

el said...

betul tu kita sbg ibu sanggup wat ape sj tuk anak2..macam ibu2 kita dulu betul x hehehe

zura@iwan said...

@wantie

yup..dugaan ni la mematangkan kita....

tgk la cm mn mak kita bsrkan kita smpi jd org bguna skrg..byk pgorbanan tue...tp len bdk..len ragam dier..ada sng..ada ssh..

zura@iwan said...

@atty's

alhamdulillah kak..makin bijak...

zura@iwan said...

@Nad @ MamaZakwan

irfan lahir 15/10/11
ye ke sm umor..hehehe..

zura@iwan said...

@armouris

thks sharing.....

zura@iwan said...

@el

betui tu bebs...dpt ku rasa skrg cm mn mjadi sorang ibu....huhu