♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Friday, September 9, 2011

Trimester Ketiga–Seronok + Gementar

Alhamdulillah syukur sgt padaNya kerna ku telah berjaya melalui fasa satu dan dua dlm alam kehamilan ini….Skrg sdg melalui fasa ketiga yg mn perut sdh makin maju ke depan…..hihi..

Trimester ketiga ni…berat makin menambah, nk jln byk kaki bgkak….kdg2 mengah gk, piggang pon mula rasa sengal2, itu semua adalah normal kan…seronok kerna akan menerima cahaya mata yg dinanti tk lama lg…gementar plak…kerna akan melalui saat melahirkan yg dikatakan mmg sakit sgtt…..huhu….

Terima kasih pd En Suami ku yg baik hati ni….kerna tk pernah mengeluh dgn karenah isterinya….rela hati mmbntu dlm hal kerja rumah, minta tlg itu ini alhamdulillah tk merungut…hehe…bkn sj masa pregnant ni…tk pregnant pon beliau sll membntu…..

P1140088

Gambar ni masa aku 32weeks….hari ni dh masuk 35weeks…ada yg kata perut Ai kecik…hikss…apa2 pon semoga bb n aku sehat….mudah2an aku slmt melahirkan...amenn...

Gmbr tbaru masa raya...nnti sy update.....

14 comments:

NM02 said...

ai setia menunggu gambar raya dari yu...

mummy_ayu said...

normal la ...semua pregnant mom pun ada peraan mcm tu...apa pun..take care key...semoga semuanya selamat

::NureeN:: said...

kaki bengkak org kata tdoq lapik bantal kat kaki.. nureen dlu x bengkak..
masa nk bersalin tue dh xpikiq sakit dh nti pikiq nk bg cepat2 bb kuaq jekk.. ;)

afdni said...

ya ampuunnn.. dah lamer tk jengok sini.. tau2 jek tuan rumah ader berita gumbira.. dah masuk trimester ponn.. nway congrats yer even lewat wish kat zura.. moga selamat melahirkan baby nnt.

Imah Jaafar said...

zura...aku happy tau..xsabar nak tgk junior kraong/..yeyy...insyallah nak terjah... aku dl kaki bengkak 2 mgu sblm aku bersalin...xsuspect pon..uhuhu

fazilzura said...

wah dh berlawan2 perut dh dgn en iwan ...

normal ler 1st ngndung perut mmg kecik psl kulit perut x penah membeso lg...

jaga kesihatan key , sure lepas ni aku terjah penang akan jmp dgn Jr baru

zura@iwan said...

@NM02

ok...nnti kita up,x byk bgmbr pn

zura@iwan said...

@mummy_ayu

aha...kita ni pestime tu yg rasa len sket....thks...

zura@iwan said...

@::NureeN::

dh buat...dia surut tp bila jln lg..nek la bgkak...
betui2...x pk sakit dh kan....

zura@iwan said...

@afdni

tu la...lama x mai jrnguk sini ye...zura pn lama x BW...
maceh afdni....amenn.....

zura@iwan said...

@Imah Jaafar

maceh weyy...hg pn happy gk kn...tmbh2 aku ni....huhu...x dpt bygkn...nnti mai la jenguk aku n jr zura@iwan

zura@iwan said...

@fazilzugrnba

hahau...mmg blalga dh...
tu la kn....sulung sllnya nmpk kecik...hikss
thks beb....nnti mai png jumpa jr aku plak..

QasehnyaRania said...

doakan saya juga, semoga dapat merasainya ;D

yan jua said...

Qaseh~

awak pon blm ada rezki bb ke? sy doakan yer....insyaAllah ada rezki Qaseh nnti...