♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Friday, February 19, 2010

@Pengkalan Hulu Border...

Cuti ritu sempat gi naik border relax2 berangin jerk kt sn...dkt ngan bukit kan. Eh haku bkn masuk border tau, cuma lepak kat tmpt persinggahan sebelum masuk border tue.

Normally guest yang nak masuk Betong, Thailand diaorg akan parking kereta kt sini....tmpt parking nie owner dia sahabat hubby. So selalu jugak la gi lepak2 citu. Sejuk nyaman jer rase...


duk mendengar sora merdu la plak.....
Hape yang diaorg buat tue.....ehehehe...
Melalak rupanya.....naseb baik merdu sora...kahhhhhh

Cam marah nmpk...kekeke..

Haku gi sini 13/2...ramai gak yg parking keta kt cini...

^-^Cini diaorg kdg2 ada jugak buat event....drpd badan2 kerajaan pon ada, time haku gi tue diaorg duk tggu guest dr KL nak masuk Betong, Thailand
^-^ Haku penah masuk dah ponnn....kekekeke....sapa yg ada passport no hal nak masuk, tapi kalu tak de passport kena buat border pass tu pon kalu no. IC code Perak, Kedah or Perlis.


14 comments:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

penah pegi tp xpnh masuk ke betong tu...

=)

zura@iwan said...

GSKB~

owhh penah gi ke ek? bila tue?

Rizziela said...

ic penang boleh masuk tak zura?

zura@iwan said...

ziela~

owhh x leh la ziela kena ada pasport.

ALoNa [CintamaniszLite] said...

ni kat area belakang2 ngadap utan tu ke zura?? dpn ada kedai makan??

Kalo betul tang situ...uii..akak taknah masuk tang situ pun. Penah singgah makan2 je kat kedai blah dpn tu, hehe..

psst; akak ni sah2 ler tak bley masuk betong. Pasal...pasport pun tarak. Nak wat pass border mcm zura citer tu pun...ic akak warga Pahang ler, ngee...

zura@iwan said...

blkg mgadap utan la kak...dpn ada kedai mkn...hehehe

masuk dlm tmpt parking keta....

pstt, ala akak kena buat paspot la yer....

Dee said...

napa x masuk? x shopping lah ye..

zura@iwan said...

Dee~

haizz x masuk la..dh lewat..kul 5 lebey br smpi sn...kalu nk gi awal2 masuk best la.

Gieyana said...

ada tpt shopping gak kan kt sini..ritu hb aku pegi..tp aku x pernah p pon...hehehe

zura@iwan said...

Gieyana~

tmpt sopping kt duty free tu je la...len kali hgpa ikut la gi.

[-suziey-] said...

laki mung giler karaoke yek..ekek:p

zura@iwan said...

suziey~

bkn giler karoke...tp mlpskan tensen..kahhhh

wantie said...

Pernah dengar tentang tempat ni. tingin gak nak pi. tapi selalunya tak dan nak terjah...

Ramai cakap barang kat sini lebih murah dari padang besar & bukit kayu hitam..

Toto murah tak? kik kik cam mak cik makcik plak soklan haku ni..

zura@iwan said...

wantie~

penah dgr ke...nnti bila2 free dtg la terjah..masuk Betong trs..hikss

hmmm haku x penah beli kt duty free tu pon...haku penah masuk Betong tu beli. tp la ni masuk Betong pon depa jual mahal la plak. sbb duit depa jatuh...

toto ada jual..murah rase..bleh tawar2 lg tu..