♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, February 9, 2010

Weekend yang Santai

Sowi yer...haku jarang2 hapdet blog sebabnya as usual no interesting story nak share kat sini. But haku still jln2 blog korang....maceh masih singgah blog haku yer. Sayangggggg.....korangggg..........


Okie...nie ada sket citer pasal hari minggu kitaorg baru nie. Juz duk dalam pulau nie jer...coz Mr Hubby working morning shift, so limit time nak jalan2 sgt kan.


(credit to mr google yer)
Hari sabtu tue atas permintaan cik abe haku....nak makan laksa, lucky kedai bawah umah haku tue mmg ada jual bhn nk masak laksa nie. Tak yah susah2 haku nk gi market, jadi la laksa Utara haku nie sabtu ritu.

Ptg tue Hubby blk kojer, trs mkn...then rest kejap, lps tue dier bleh ajak haku gi jogging2....santai2....smbil b'senam. Itu kire dia tak fenat sgt la tue ajak haku gi jogging...hiksss...

Kitaorg jogging kt tempat besa.....Bukit Dumbar...hehehehe. Hubby yg jogging...haku relax2 tgk org jogging..kahhhhhhh.



(credit to mr google jugakkk...)
Lepas tue kan...hari Ahad haku masak ketam plak....hahahaha...ketam lagikkkk...adeiii la...

Sebab haku lapar ketam....kekekeke. kedai bwh umah haku tue ada jual ketam plak tue ,haku apa lg smbr je la...2ekor rm5.40 jerk. Haku buat ketam masak sos cili telur....hiksss.. Gmbr non adooo yer, lupe haku nk amik gmbr bagai.

Ptg tu kitaorg jalan2 lg....relax2 santai smbil mkn Mcd...ahaksss....mkn lagikkk....


^^Tu dia...ayat haku yg lintang pukang ko........hentam saja la labu.....hahahahaha...
^^Selamat bersantai2......hehehe......


26 comments:

LoVEaQshA said...

erm cedapnya akak masak,mehla ckit~!!
menyelerakan nengok mr.crab tue..hehe

el said...

alahh smur pic dr cik google
x stim la aku tgk..kahhhhh
ko x rojer aku pun suh dtg g amek laksa..hehehehe
ko ni asyik mkn ketam jer..ada pape ke
:)

mama tisya said...

terliur tgk laksa tu..ingtkn gmbr tu laksa yg ko mkn rupanye dr mr google:-p

alyyani said...

hajat aku nak makan ketam tak tercapai lagi nih. huhu... best nye jogging, aku tak saba nak jogging semula..

[-suziey-] said...

perghh..dasat tu buat laksa..aku series xpandai buat laksa..buat skali ritu xjadi..ekek:P

Rizziela said...

hujung minggu yg penuh dengan xtvt makan ek....

bestnya zura selalu makan ketam

zura@iwan said...

Loveaqsha~

tu akak cilok gmbr dr google jer tu...x de amik gmbr bgi pon...ishh x sedap mn la akak msk..bleh la nk mkn..hikss

zura@iwan said...

el~

haku x de mood nk bgmbr ko...hikss..kan haku fb ang ari sbtu tu..hg x de feedback pon...hehe

zura@iwan said...

mama tisya~

hahahaha...tkena la ko yer..tp mmg haku buat laksa..tp haku x snap gmbr la...

zura@iwan said...

alyyani~

x per nnti dh settle bsalin pantang ni...bleh la buat apa ko suker..hikss

zura@iwan said...

suziey~

yg remeh nk berisi ikan tu la...tp haku rajin..haku buat gk la..bleh la mkn laksa haku buat tue...

Nana said...

adoi sedap tgk laksa tu aku blk penang ritu 3x mkn laksa hehehe

zura@iwan said...

Rizziela~

aaa mkn je la..duk umah kan..tp kuar tu gi jogging mkn lg..kahhhhh

zura@iwan said...

Nana~

tu arr...weeken mkn laksa jerk...kekeke

wantie said...

dah leleh leleh air liur aku ni tengok laksa hang tu. dah la aku tak leh makan. telan jer la air liur haku ni...

Aku ni boleh dikategorikan hantu laksa la wei....

Waaaa... lambat lagi la aku nak rembat laksa tuh..

zura@iwan said...

wantie~

sian hg noh....sbr na..nnti dh abes pantang bleh la hg balun laksa..kekeke...

haku pon hantu laksa....

Iena said...

ya amponnnnnnnnnnnnnnnnnn... nyesal yg amat aku dtg blog ko hr ni!
dr krn mata aku tergoda...
tgk laksa yg sgt menggoda selera... ohoooooooooooooooooo...
aku tergoda...

zura@iwan said...

Iena~

kahhhhhhhhhhhhh....kira ok la tu buat ko tgodaaaa....dr kerna gmbr laksa haku tue....walaweiii....kekeke

** atie + farid + aisyah ** said...

sedapnye laksaaaaaaaaaa... takpe, minggu dpn nak balik baling nak p cari kat pekan baling..kot2 la ada.... hehehehe

Dee said...

i like ketam n laksa too..resepi msk ketam mana?

bspotgurl said...

ohh, berjogging di taman bukit dumbar memang cepat berpelug sebab perlu baik bukit..:)

zura@iwan said...

atie~

hikss...ooo blk blg ke...duk brp hari?

zura@iwan said...

Dee~

i loikkee......resepi amik kt tenet jek...hikss

zura@iwan said...

bspotgurl~

aaa kena naik bukit..kalu jln pon dh peluh....

iNa said...

laksa...sedapnyeee..

zura@iwan said...

iNa~

hikss....ala bleh la...x sedap cm kt kedai..