♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, February 3, 2009

sayu nye hati ni...............

tatkala title kt atas ni berbunyinya cm sedey je...maknanya tuan empunya ni mmg la tgh dlm kesedihan..nk buat cm mn, kalu hati dh sayu je rase. tentu la kesahnye pun menghampakan...kali ni result pun menghampakan, kite redha...bukan rezeki kite skrg nk timang bb. perasaan ni x tau la nk kata.....mai keja pun x de mood, keadaan dlm tension ni....duk pk bb, awat susah nk lekat ni...huhuhuhuhuhuhu...............................astagfirullah...mgucap2 apa nk jd ni.......Tuhan tu Maha Adil, Ya Allah ampun kan aku.....aku di dlm luar kawalan....
rupanya kite duk demam byk hari, then dgn sakit2 bdn......tanda cik p nak mai...pelik2...selalu x gini....harini sakit pala ni....sabar je la..yg penting jgn putus semangat kan.......usaha la stakat mana mampu......insyaAllah, mungkin Allah akan beri yg setimpal dgn usaha kite...amin....
kata2 semangat ni beri buah semangat pada ku...Thanks maz..."Kadangkala Allah hilangkan sekejap matahari,kemudian Allah datangkan guruh & kilat.Puas kita mencari di mana matahari.Rupa2nya Allah nak hadiahkan kita pelangi..." moga2 satu hari nnti akan dpt pelangi tersebut...amin....

13 comments:

niza said...

as i say b4...jgn terlalu menghrp sgt...i tau mmg senang tuk ckp...tp u yg rasa...even i pun penah gak melaluinya...ape yg penting...kite jgn putus asa...truskan berusaha n tawakal...insya allah...Allah Maha Kaya n Maha Pemurah...

zura said...

x la terlalu mgharap, tp tahu la naluri seorang wanita x tcapai oleh akal sdiri akhirnya kecundang juga. wpun di hati bkata bthn, tabah ....x thn rasenya. hari semakin menjauh itu yg merisaukan...ye la ni semua kuasa Tuhan....kite terima je.

coretanummi said...

u try la carik org yg pandai2 urut nih...

zura said...

dh g mgurut dh ...brp org dh pun x ingt..hehehe..

zAihazRa said...

cube zura try pr0duc bi0dex..
insyalla jadik.. n d0a byk2..

zAihazRa said...

alahai.. sy plak bb 1st blum bes0 tp tuhan bg rezki lg.. mule2 cam tensen je bkn xbleh trime c0z memikirkan bb bel0m bes0 nk layan dia yg skrg makin aktif dgn per0t yg makin besa.. tp ramai yg bg semangat s0 lame2 sy p0n bleh hadapinye juge.. insyallah due bb 2nd same date ngan bb 1st nnti.. d0akan sy gak agar selamat.. =D

afdni said...

zura..ader ym tak..bleh la yuni cter panjang sket..ader gak member ofc nie yg susah nak lekat..tp ader cuba 2-3 product..alhamdullilah skrg tgh tunggu hari jek..

zura said...

thanks mamamiera....oh ya ka tmbh lg sorang la ek..x per itu Tuhan nk bg rezeki ke awak.. biodex mmg ada dlm perancangan...insyaAllah saya cuba sedaya upaya yg mmpu....saya doakan awak slmt semuanya ye....

zura said...

hi afdni....ada ym...nah add ni..zura1916@yahoo.com

NuRuL DhiA said...

salam,
usaha tangga kejayaan!
usaha la walau apa cara sekali pun.
n mohon pdNYa, semua tu ketentuan DIA.
Jangan putus asa ye :)

zura said...

salam nurul....
thanks for kata2 semngat itu...yup.....usaha2
mmg bsemngat sekrg....hehehe....doa2 kan sm ye..

Noina said...

zura..ina nak share satu benda..kat umah ina ada sorang akak ni..dia dah kawin hampir 3 tahun dah..tapi still takde baby lagi..sian gak ina tgk dia.dia slalu gak dtg umah ina..amik Nabila..bwak balik umah dia.buat main..tapi Nabila biasa la..dah kenal org..nanes la dia..kdg2 ina tgk dia renung jer anak ina..mgkin dai sedih kut takde rezeki lagi..mcm2 dia dah usaha..ina pun tak suka nak tanya dia ttg baby..sebab paham perasaan dia..
emm..mmg berat dugaan zura..tapi zura kena ingat mgkin ada org lagi teruk lagi..yang penting zura kena byk2 sabar..mcm ina pun..sejak ada Nabila..dan jadik camni..ina lebih banyak sabar..mmg org kata senang la..main ckp jer sabar..hati yang tanggung..tapi itulah yang mungkin Allah nak kita sntiasa ingat kat Dia dan apa yang berlaku ada hikmahnya..mgkin ada sebab napa Allah masih lagi belum membuka rezeki untuk zura timang bb..Mungkin Allah memberi peluang pada zura untuk sayangi dan hargai suami zura..bila jadi macam ni kita akan rasa lebih menghargai antara satu sama lain..percaya tak?zura lebih rapat ngan suami bebanding masa bercinta dulu..
apapun ina doakan zura cepat2 timang baby..amin...

zura said...

hi ina...terima kasih kerana memahami zura dan thanks di atas kata2 semngt ina ni...sggh terharu ina. nangis gk lps bc ni...huhu..
betui ina, kata2 ina mmg betui...ni semua ada hikmahnya...mmg hubungan km semakin rapat ina dan semakin syg...hehehe...apa yg zura lalui ini ada sebabnya. zura akui semua itu. terima kasih ina kerna doakan zura....