♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Thursday, June 3, 2010

Puncak Mutiara Cafe...santaiii.....

Lama giler tak cite pasal makan kan.....so kali nie aku nak cite la, jgn terliur sudah le yer....

Tak dirancang pon nak makan kat tempat nie.....tp duk dgr sahabat2 cite suasana ngan mknan kat tmpt ni besttt....kita saja la gi terjah sendiri2 kebetulan ada keja sket kat belah seberang, Alhamdulillah jumpa jugak tmpt tu.

Memang betuiiii....suasananye sgt la santai.....then mcm2 ladang ada, yg sempat tgk ladang kambing...hehehe...caya la pada pengusaha tmpt ni...respect ko...hehe

Sayangnye snap gmbr gune camera hp jerk....mn ada bw camera, tak rancang pon..hehe...tp x per dpt gak kenangan.

Tuan yg bw kuar duit ari tu...hikss...
Tak leh tahan gelak aku ngan cik abe aku....ABC puncak mutiara tsgt la tiggi & bsr...jenuh km nk perabis...duk lawan tolak bg srh abis...kahhhh
Nasi goreng puyuh....cik abe order ni....
Sup ekor....sedap gak....
Chicken chop...aku punye...bsr gk wei ayam dier...huhuhu. Berbaloi ngan harga la kan...kan...
Satay arnab....amik 5 cucuk jerk...takut x abis kang order byk..hehe...
Dalam proses nk buat pondok mkn lg tu...hehe...ramai gak yg dtg menjamu selera kat cini..
Tak sempat nak lawat semua ladang....nnti nak terjah len la...hehe
Pandangan dari tempat parking....luas kawasan dier....


~ Dalam perancangan kalu ada budget nak mai plak la tmpt ni....try menu len plak, mcm2 ada...hehe....~

26 comments:

Dee said...

baguslah tempat ni zura..depa bela sendiri..pastu supply kt restoran..mmg perancangan yg sgt2 bagus..

Rizziela said...

Sedapnya ABC tu...


Terliur tengok

fazilzura said...

WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

ko mmg kan , suke tepek bab2 mengugat napsu ku ..
dh le tgk lapo gilos ni .. tgk plak menu2 ko ni kan ..

kat ner ni beb , nmpak tenangggg jek , besh tuk dating2

Nana said...

aku rasa kan mcm penah tgk restoran ni masuk dalam tv tingin nak pegi nant klw aku balik penang aku roger hang ek kasi direction camne nk kesini

Naimah SiDiK said...

beb's mmg best makan kat sini.. santai ya amat.. aku dah byk kali p so mmg tiap2 kali p menu lain... haha senang nak ctrl anak yg lasak yg lil boy aku tuh.. kat sini dia gerak area tmpt makan jee... so x edak lacam ganggu org len.... malam lg ramai plak 2 awal2 bulan cam ni

Gieyana said...

kt mn tpt nie? nmpak menarik tpt dier..

zura@iwan said...

Dee~

aaa depa ternak sdiri...mmg cini kilang tau...nama kilang dier Mutiara Crystal Corp tak slh ler....depa combine buat cafe plak. best sgt.....hehe

zura@iwan said...

Rizziela~

mmg ziela...dpt2 tu terliur lps tu nk abiskan ABC tu, jenuh gk ler....haha..

zura@iwan said...

Fazilzura~

kahhhhhhhh...beb aku lama tau x tempek psl mkn...sj nk kasi nek nafsu ko pon...kekeke..

mmg sesuai wei...tenang jerk....ngan suasana dlm hutan tu, fuhhhh mkn pon bestt jerk....

kat area Kubang Semang, Bukit Mertajam. nnti ajak hb ko terjah yer...hehe

zura@iwan said...

Nana~

aku pon x pasan ada masuk tv ke tak...hikss...aku tau pon drpd member gak...hehehe..

insyaAllah kalu ko dtg nnti gtau ler...tp direction dier aku x brp nk clear la...kahhhh. laki aku tau arr...hehe...ala ko bw aku sekali apa slhnnya...

zura@iwan said...

Naimah~

mmg betui beb....santai sgt kan....wahhhh best ko dh byk kali gi kan...dekat x per arr. tu arr aku ingt nk gi lg try nasi beriani kambing dier, depa kata sedap...hehe.
bw anak2 mmg depa santai la kalu kt citu kan.....len kali gi terjah lg...hehe

zura@iwan said...

Gieyana~

mmg menarik weii....nk masuk tmpt ni dlm sket...kampung2...kat Kubang Semang, BM..

ni...laki aku gtau, laki2 kita mmg ada plan nk gi cini....nk bw anak bini. tp aku terjah dulu....nnti kita set gi len...mau??? hehe

atty's said...

beshnya tmpt nie ..cam suasana kg je..

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.bestnye kak
.tringin nk mkn!

zura@iwan said...

atty's~

aaa mmg cm suasana kg...lgpon mmg dlm kg..hehe

zura@iwan said...

intan~

mai la png try tgk...mmg bestt...hehe

ppb_ppkp said...

wei...macam best ja...foods pon mengamcam...jauhnyaaaaa

re:zura...aaah..macam2 dugaan..harus hadapi dengan tenang dan tabah,,
kena bersangka baik dgn DIA. mudah2an dpermudahkan..tq zura

zura@iwan said...

ppb_ppkp~

aaa mmg best ngan suasana dia gk...hehe...

betui tu imah......bsgka baik ngan Dia...

el said...

owhhh ni kandang kambing tu kan
aku nah gi..mkn nasi briyani kambing
ngan kambing panggang kahhhhhhhhhhhh
bau kambing tu sgt2 menusuk kelibu
aku g mlm lg best...cantek view dia

wantie said...

Kat mana ni wei. Nak gak aku pi terjah. First time aku tengok tempat ni. Jgn lupa bagi plan kat aku noh.

zura@iwan said...

el~

aaa ldg kmbing yg hg penah gi tu ler...aku pon nk terjah lg try nasi beriani kambing...sedap depa kata. ari tu sbb dh kenyang nk mkn nasi aku order chic chop jerk..hehe..

betui2...wktu mlm cantik view dier...

zura@iwan said...

wantie~

aku dgr member aku la cite..hehe...nk bg plan kt hg, aku pon x brp reti nk cite...tp laki aku tau arr....nnti tnya laki aku..kekeke

shi3la said...

weh macam bes jerk tempat nihhh..ABC tuh buat haku tak tahan tengok..mengeletek jiwaku dahhhhh...

zura@iwan said...

shiela~

aaa mmg bestt...tu plan nk gi lg tue...kekeke...

mmg tgk ABC tu x thn...tp bila dh smpi kt ko pk lak cm mn nk abiskan ABC ni....kahhhhhh

ppb_ppkp said...

re:zura...alhamdulillah...insyallah. pasni rezki hang n iwan pasti menyusul..percaya la...
apepon terima kasih zura..doakan aku n baby ya...

zura@iwan said...

ppb_ppkp~

insyaAllah doakan aku & iwan yer...thks imah....sama2....nnti turn aku plak lps ni...hehe