♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Tuesday, June 22, 2010

K.I.T.A Berdua...D'Betong, Thailand

As Salam......lama tak ketemu di arena blogging nie, hari ni aku rajin nak hapdet yer....aku nk cite dlm blog aku ni pasal weeken kitaorg baru2 ni...hehehehe

Kami balik kampung hubby aku br ni, dah lama jugak tak balik Baling....sebabnya hari tu pon cuti sekolah PIL datang stay kat Penang, seminggu juga ler.

Besanya hari Ahad pabila di Baling kami akan pegi Pekan Ahad, tapi Ahad baru tukar plan plak kami gi Betong, Thailand. Kami gi berempat sajok....tu tajuk N3 ni ada maknanya KITA tu, dua pasang merpati sejoli ko...kahhhhh, aku n hubby bersama Mak n Ayah Mentua aku.... Kami tak bawa anak2 okay...ye la aku bukan ada anak pon....hikss.


Rasanya ni kali ke 4 kut aku masuk Betong...kahhhhh.

Sempat sevey2 perabot kat sana plak tu...naseb baik my FIL pandai cakap siam, jd tukang translate kat kitaorg....kakakaka...
Amboi....rancak duk discus Mak ngan Anak ni....hehehe...ada projek besar ke, duk pk cm no nak usung bawa balik perabot2 ni ek...kahhhhhhhhh!!!
Makan time.....tak larat jln kita mkn dulu....
Siggah market sat....FIL nak jumpa kawan lama dier...
Kenderaan ni diaorg pggil TuTut....hikss...mcm teksi la kat sana...

Lps tu kan,kitaorg jumpa sekor anak gajah sesat nie....hehehe..
Pakat2 nak bergmbr plak......wakakakaa...

Jalan sakan la kitaorg kt sn....siggh jap kat River Inn Resort sblm gerak balik, tmpt dier cantik gak....hehe...
Nak terlena di buatnya....dgr deruan air terjun tue....relax2 santai...hikss
Tak salah harga bilik standard kt cini..rm60 cm tu kut, tgk jenis bilik arr....
Gerak balik dah....hehehe....



~mmg best woo jln2 ni......aku sopping beras wangi n beras pulut je ler...kahhhhhh.
~tapi kan...riso gak woo...Thailand ni, kan kes puak Baju Merah tu....alhamdulillah time kitaorg gi tu keadaan tenang...cuma ada la tentera2 depa yg b'kawal langkah b'jaga2 kan....

24 comments:

fazilzura said...

wahhhhhhhhhh besh nye jalan2 ke sanun ..

weh aci dak post skit beras wangi tu .. aku sukoooo ..huhuhu

zura@iwan said...

fazilzura~

hahaha..dkt je nk gi sinun beb...kat sempadan pgkalan hulu...hehhee..

lorr...ko suka ke beras wangi tu, aku pon beli 1kg jerk....aku nk pos x dapet la...nnti bila2 aku gi ko nak aku beli yer...kakakkaa..

Rizziela said...

Bestnya dapat g berjalan-jalan..

Tak payah guna pasport ke zura?

el said...

wei kena ada pas ke nak g sn?a'ah riso lah wei kan ada kes kt sn..seriau aku..sib bek la xde pape..tp cam best je tempat nginap tu..cantek hehehehe

amboi nk beli perabot smpi ke betong kau kelass mak kahhhhhhhhhhh

[-suziey-] said...

wah wah wah..meronda thailand ya...sawadikap..hehe..masuk sana xyah passport ek?

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

dah lama xmasuk betong...bestkan sekali sekala masuk jalan2 kat sana...tapi tue la..scary masuk thailand nie.macam2 kes ada...

zura@iwan said...

Rizziela~

mmg best...hikss...lama x jln2 ni..

zura mmg ada passport dh, tp cm PIL zura depa guna border pass jerk. tp kelahiran Perak, Kedah, Kelantan bleh la buat border pass.hehe..

zura@iwan said...

el~

mmg le kena ada pas, kena buat border pass kalu tak de passport.
best weii hotel dia tgk....suasana tenang jerk...hikss...

kahhhh...sj sevey2 la...nk beli perabot besar2 cm mn nk angkut mak aiii...

zura@iwan said...

suziey~

okla tu...kira aku gi le oversea gk...kahhhh.

kena passport kalu bkn kelahiran Perak, Kedah, Kelantan....aku naseb baik ada passport tak yh buat border pass dh...hikss...

zura@iwan said...

Purple~

penah masuk ek? ye la duk Baling sure penah masuk kan...aaa takut gk ritu masuk, tp duk bdoa la hrp2 x de apa2...alhamdulillah tenang je kt sn...

LoVEaQshA said...

hehe berani akak masuk erk smp sn..
zura xberanila suami ajk pun takot2 nak masuk..hehe

Tapi bila nengok akak da pegi rasa semangat nak pegi jugakla..

Gieyana said...

x penah smpai g kt sini..Munir penah ar...gigih Iwan sembang ngan mak dier smpai x sedar photog tgh snap gambar!kakaka..kerusi yg dia dok tue elok gak...pastu kerusi merah yg hg dok tue tak rembat bw balik ka?hehehe

ppb_ppkp said...

zura..best gak sana..imah pon masuk siam guna border pass..
eh kerusi yg ko duduk tu kerusi bar tu brape hengget kat sana??? aku dok kata nak beli 2 letak kat daporr...

zura@iwan said...

Loveaqsha~

berani2 takut jugak tu nk masuk zura...tp kita tawakal la...semoga x de apa2 kan....

nnti rasa dh ok masuk ler...hikss

zura@iwan said...

Gieyana~

oo ye ke...nnti bila2 set la kita gi...ajak la Munir gi...hikss.
mmg gigih duk sembang apa ntah...aku snap selamba jer ler...hahahaha..., aaa set meja kerusi tu cantik, tp kalu beli nk angkut tu ler.

aaa bar stool merah tu ek, mmg duk aim tu pon...tp x angkut bw blk lg, sbb x cukup la ada satu jerk...kahhhh. Nnti gi len, dh gtau org kedai tu pon, x tau le depa ingt ke tak...

zura@iwan said...

ppb_ppkp~

tu ler...x de passport guna border pass jerk, tp yg kod ic kedah perlis x per la...

tu ler...kerusi bar tu aku nk beli la,dia kasi harga rm130 tupon FIL aku duk minta2 kurang...murah x? sbb ritu penah tnya kt Penang harga lebey kurang rm200 lebey...

wantie said...

berani ko zura pergi sana. pas tu hang pakai plak baju merah... hang tak takut ka.? kikikikik..

memang best beras siam ni. besar & panjang. tapi susah nak beli. silap haribulan kena tangkap.

afdni said...

cam terlioq plaq cheq nengok makanan tu.. adeeeiihhhh.. nyum nyum..

zura@iwan said...

wantie~

berani2 takut jugak...tp bdoa + tawakal le...moga2 x de apa2..hehe...tu la aku pakai bj merah...wakakka...

aaa beras dia cantik....pjg2, nk beli x leh beli byk2 kena checking kastam woo...hehe...

zura@iwan said...

afdni~

hahaha....tliur noh tgk....apa kata gi cari tomyam cepat...kahhhh

shi3la said...

bestttt tueee...murah tak barang2 kat saner...

sedapnyer beras wangii...haku pon suker beras mewangi siam..sedappp...

wehh gajah betul ker tuhh..ker gajah tipu jerkkk...

zura@iwan said...

shiela~

ala lebey kurang je hrga dia...

ye ke...aaa wangi kan....pjg2 beras dia...

gajah tipu la tu...kekke.

ALoNa Cintamaniszlite said...

akak tingin gak nak masuk betong ni. Tp takde kawan ler nak bawak jalan2. Maklum ler..tempat org..plak tu lain bahasa lak tu..aduii..

Risau gak sesat kang..jenoh!!
Pulak tu kitorang takde paspot. Dorang kata leh buat border pass..hmm..

Tp..bila dgr Thailand ni..takut sebenarnya nak masuk sbb dorang kata..kat sana pistol jual mcm pistol mainan aje..eii

zura@iwan said...

Kak ALona~

zura dh penah masuk betong brp kali dh ler...tp x reti pon ckp diaorg, pak mentua ada tukang translate...hehehe....

tu arr...sesat jenuh gk kak.....yup bleh buat border pass kak....

tu la psl...takut gk kan, tmpt org...dh la thai byk krisis...