♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Friday, May 28, 2010

Perjalanan ke Shah Alam...

As Salam kengkawan semua....

Lama yer haku tak hapdet blog ni...kesian umah ni kan,owhhh tidak....haku tak lupakan umah ni, cuma sebok hal2 lain jer...rase dingin pun ade nk hapdet, bila ada cite menarik yg nk share kat cini br aku cite...hehe...

Thanks kat kengkawan yg masih sudi jenguk umah aku yg mcm suam2 kuku je ni...hikss..

Ok ler...back to actual story, baru ni haku sekeluarga pegi ke Shah Alam...convocation adik aku kat UITM. Kami konvoi dua kereta....Alhamdulillah perjalanan lancar pergi n balik. Kitaorg bertolak Isnin pagi2 slps subuh. Then siggah kt Hentian Sg Perak, stop bekpes jap....Mak aku dah siap masak dari umah....hehehe...

Henti makan kat Sg Perak...hehe
Adik aku yg bakal terima Ijazah besoknya...hehe...



Smpi di area Selangor lebih kurang 11.00am cm tu, kitaorg gi lawat rumah Abah aku kat Taman Koperasi, Batu Caves....yg diberi sewa kat org skrg. Lama Abah aku tak jenguk umah dier....bila tgk2...amat2 la mengejutkan, umah kita bagi sewa diaorg tak pandai jaga......sgt teruk aku lihat kawasan di luar & dlm umah.....MasyaAllah, tak tau la nk ckp mcm mn aku tgk mmg rasa cm hot sgt...adeiii...

Bukan umah yg cantik kt blkg tu yer...tp kat sblh dier....mls nk tunjuk, sakit hati...huhu
Inilah Penyewa umah Abah aku.....sampai hati buat umah Abah aku cm tu...



Destinasi seterusnya ke Kramat (amboi byk tul tmpt myiggah yer...hikss).....Mak n Abah aku nak jumpa kawan lama plak, kami gi terjah kedai mkn diaorg...smbil tu dijamu mkn tghari utk kami sekeluarga....murah rezki....hehe..

Aku yg lapar td...dh kenyang....bleh la tsenyum simpul...hehe
Pakcik Bong & Makcik Mah yg rancak m'yembang ngan Mak n Abah...maceh byk2 jamu km mkn...bila lak nk jumpa yer....



Last Destinasi hari senin tu.....br la gerak ke tmpt p'ginapan kami, Intekma Resort & Convention Centre Shah Alam, dkt juga nak ke UITM induk besoknya. Bleh la berehat2 setelah penat b'jalan jauh....tmbh2 driver tu, sian diaorg...aku yg jd co-pilot pon penat b'sengkang mata....hehehe

View dari bilik hotel kami.....nmpk umah banglo yg mewah jerk...hehe...



~Bersambung nex n3 yer di hari konvo nanti.....hehe...~

10 comments:

fazilzura said...

jalan2 ke shah alam plk yek ..

wakakakaakak x leh tahan tgk muke senyum ko bile kenyg tu .. cm org tgh lapo lg jek

[-suziey-] said...

hoho g SA yek..dalan mane2 x? hehe..
wei nape xsound je pneyewa tu? org bujang ke ank dara yg sewa...

Ms AiReEn MoHd said...

SHAH alam ko mai mane weh..awat tak calling aku weh...ang mai puncak perdana mai calling aku na...leh berjimba

zura@iwan said...

fazilzura~

jln2 ngan family itupon adik aku konvo...hehe

senyum gatai tu kut...kahhh

zura@iwan said...

suziey~

x jln mn2 sgt pon...

peyewa tu kelamin ko...makcik pencen dh pon...abah & mak aku sian nk sound plak...huhu

zura@iwan said...

Aireen~

Shah alam aku gi area UITM ler...tak gi puncak perdana pon..adik aku dh abis study...hehe...

ko pon x kasi ctc no kt haku...hahaha..

ALoNa Cintamaniszlite said...

Tahniah kat adek zura..

Hmm..taman koperasi kat batu caves tu ye..
Aii..dh sewa tu..buat ler cara sewa, kan?? Jgn ler buat mcm umah sendiri. adeii..susah ler ada penyewa camni..

zura@iwan said...

Kak Alona~

Maceh kak...

aa tmn tu arr....tu la psl...geram tgk org buat cm tu..mmg teruk tgk kak umah jd cm tu....nk kena halau jerk....

wantie said...

Tahniah untuk adik ko. Dengan susah payahnya dia tekun belajar.. last dapat gak berkonvo.

Tahniah!!!!

zura@iwan said...

wantie~

tu ler....dh le duk jauh ngan family...sorang2 bdikari kat cn..akhirnya bjaya mgengam segulung ijazah...hehe...

maceh2...