♥♥♥Zura&Iwan - New Entry♥♥♥

Friday, May 29, 2009

From Sis Raihan..


1. Copy badge "2009 Cute's 3logger Award" untuk diletakkan di blog anda.
Ok siap dh copy and paste kak...tq2..

2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
SIS RAIHAN ~kak ni yang kasi award ni kt aku....tq to akak.., kenal akak ni melalui YM..then smpi la ke blog, akak ni la yg memberi kata2 semngat kt aku psl bab2 bb ni..dia juga penah kasi aku hadiah tau...special gitu..hehe...moga2 hubungan psaudaraan ni t'jalin selamanya ye kak...amin...

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).
Akak...tak yah jawab yg ni ye...coz sblm ni soklan ni ju'a dh penah jawab...bleh kut nuh...kekeke

4. Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog.
Boleh tak aku nak bagi kat semua member2 blogger aku.....sbb semuanya kawan aku...hehe

Wednesday, May 27, 2009

Tag About Hubby.....

Tag ni pun dah lama aku peram....but tak lupa ok, cuma tak kesempatan nak buat aje..so Kak Raihan zura tak utang dah ek...thank you always ingat kite..

Tag tersebut:

Here’s a chance to see how well you really know your husband. Cut, paste and fill in the answers, then shoot, you know what to do. The real challenge is to send it to your husband to see how right you really are.

1.He’s sitting in front of the TV, what is on the screen?

~Football...sport channel tu la...

2.You’re out to eat; what kind of dressing does he get on his salad?

~Dier simple...but depend in situation....

3.What’s one food he doesn’t like?

~Nak kata tak suka tu..tak lah, kurang tu ada la macam cake dier kurang sket...aku suka..

4.You go out to eat and have a drink. What does he order?

~Barli suam or Oren Suam or ikut pada mood nk minum apa la..hehe

5.Where did he go to high school?

~IKU (Kolej Institut Kesihatan Umum), KL

6.What size shoes does he wear?

~9inches USA size..hehehe..

7.What is his favorite type of sandwich

~Tuna + sardin

8.What would this person eat every day if he could?

~Nasi

9.What is his favorite cereal?

~Tak ada

10.What would he never wear?

~ Baju perempuan ...kakakaka

11.What is his favorite sports team?

~Volleyball 3rd places in sukan anggota kerajaan.

12.Who did he vote for?

~ Biar la rahsia...

13.Who is his best friend?

~ Me and ramai gak yang baik2 belaka.

14.What is something you do that he wishes you wouldn’t do?

~ Tak de kut....

15.What is his heritage?

~Malay tulen..

16.What is his favorite colour?

~ White n Ocean blue.

17.What is his habit?

~Watching TV and PS2..

18.What is he proud off?

~Sure his parent

19.Lastly, do you think he will read this?

~Of course la..coz this blog also milik dier........

20.I want to tag all the wifey below :

~Rozie

~Zue

~Niza

~Eryn

~Zaza

~Syakiela

~Cutemiut

~Ieda

~Suziey

~Neezareef


kawan-kawan ku yang baik hati...kalu free buat la ye...x paksa ek..

Layanzzz Tag Pulakkk!!

Kali ni nak entry pasal tag pulak ye....tag yang lama terbengkalai ni, susah-susah aje orang kasi kat kite tag ni tau..so tak mau menghampakan kawan2 aku gagahkan jua jawab tag2 ni...so Imah
jangan mara na...lambat nak jawab tag ko bg ni...anyway thanks coz ingat aku selalu...

Antara soklan2 ye adalah:

1.If you can be an animal, what will u be? Why?

Nak Jadi Arnab OR Burung..sebab arnab mmg feveret pet aku lgpun gigi kapak aku ni cm arnab lak..hahaha, nk jadi burung sebab bleh terbang bebas d’ angkasa then cute je..

2. If you robbed a bank, what do you want to do with the money?
Hmmm...soklan maut ni...rasanya x de la niat lg nk rompak bank lak...but kalu la ada duit banyak bkn duit rompak la...1st thing kita nak kasi kat my parent, bleh diaorg g Mekah buat haji ke..macam2 la bleh buat kalu banyak duit...


3. If you can teleport yourself anywhere in the world, where do you want to be? why?
Nak jadi mende errr...aku pun tak tau, tak t’pk lak...hehehe..


4. If you know that you are dying, what is the last meal that you want? why?

Mak masak la kan....ye la dari kecik dia mak yang masak utk kite......

5. If you can only kill one person in this world, who is the person? Why?

Tak de nak bunuh2 orang la.....takut la...

6. If you can choose either to have more than 24 hours a day or can live more than 100 years, what is your choice? why?

Kalau dapat hidup 100 tahun...alhamdullillah panjang umor, tak tau nak pilih mana la....kalau 24 hours mcm tak cukup la nk capai apa yang belum dicapai.

7. If you can date celebrities, who is that person? why?

Setakat ni tak de la plak impian nak date ngan celebrities....

8. If you can only have 1 thing in this world, what should that be? Why?

1 thing je ke? Aku nk 3 la...my family...my lovely hubby...

9. If you have the opportunity to tag 10 of your friends, who are they?

Jangan mare ye sapa2 yang aku tag ni...kalu rase free buat la...

~Zue

~Ieda

~Rozie

~Lead

~LadyIla

~Kak Raihan

~Naurah

~Eryn

~Nanie

~Alona

MAKSAK...BUKAN MASAK ok...

HARI tu kan aku ada citer hubby aku tak de weekend baru ni, sebabnya dier ada game Volleyball anjuran MAKSAK (Majlis Kebajikan Sukan Anggota Kerajaan) Pulau Pinang, hubby wakil bagi Jabatan Kesihatan.

SO hasilnya...hubby and the geng dapat 3rd place ye.....CONGRATULATION!!!...walaupun tak dapat 1st or 2nd place but u all do it the best...berbanding last year kan...tak dapat any place pon..

PUTIHNYA aku....

Apa yang putih??? betompok putih2 kt muka aku ni...sapa la punya kerja ni...kakakaka....Mak Long dier punye kerja da....

Lawak betui Misya ni, dah la aku make-up dia dengan bedak sejuk....lps tu kan..kan..kan...dier bleh gelak2 kan aku......sengih2, sebab muka aku pun tompok2 putih cam dier....huahuahua...

SUNDAY jalan-jalan lagikk..

NI cerita hari SUNDAY cuti baru ni gak.....kite jalan-jalan lagik hubby still ada game, buat weols tak gie jalan jauh2 pon. Saje gie visit my ATEH, iaitu merangkap Mak Saudara kiteorg la...dulu weols masa mula2 kerja kat Penang and belum ada rumah sewa sendiri, weols stay kat umah Ateh aku la....Dier layan kitaorg dengan baik sekali....THANK you to Ateh...


Misya...posing dulu sblm kuar ok...



Rumah Ateh aku kat Batu Lanchang je.....sempat weols melantak nasi ngan mee goreng kt umah Ateh..

Tuesday, May 26, 2009

KELETAH Misya dan Ain Sebelum Tidur...

Ain dier buat pose malu2....
Sukerr tongek2....hahahaha..

Dinner Hari Sabtu..

LEPAS balik dari Queensbay weols balik umah terus...tak larat lak, tambahan pula anak-anak pon meragam masing2 letih mengantuk ...

Aku masak nasi ayam simple2 je...utk DINNER kami mlm tu..Ayam tu ada sket hangit ye kawan2...wakaka...anak merengek..

Misya dan Ain Seronok Bermain...

SERONOK tengok gelagat anak-anak bermain....hati terasa begitu tersentuh, walaupun aku tahu satu hari nanti aku akan dikurniakan seorang zuriat, kite tidak tahu bila masanya.......aku tetap menunggu...

MAAF la kawan-kawan mula entry ni dengan ayat-ayat sedih pulak....tak ada lah sebenarnya gembira tengok anak-anak saudara aku bermain, mereka tak tahu lagi erti kehidupan sebenar...biarlah mereka puas dengan zaman kanak-kanak mereka dulu...kite dulu susah nak merasai permainan seperti ini kan?kekekeke..

Jom tengok gambar2 mereka bersama d'Jusco Park..

Baju Misya yang Aku Beli...




INI Lah baju Misya yang aku beli kat Jusco....aku beli purple gitewww..byk lg yang b'kenan tp kan tp cukup budget errr..aku gaji belum dapat pon..

Baju ni harga dia RM69.90 tau...tp less 70% so tiggl RM20.97 je...murah err....hehehe...cute tak???..bg aku baby pakai baju apa pun cute..

Jalan-Jalan Sambil Shopping...

LAST SATURDAY....ya ni kisah cuti weekend sabtu baru ni. Disebabkan ada perkara2 yang tak dpt dielakkan so tak dpt nk buat entry ni awal2..but aku tetap ingin abadikan kenangan2 manis aku ngan Misya baru2 ni...

ACTUALLY weols keluar ni tanpa hubby ok...aku kuar with my SISTER saje..HUBBY aku tak dpt join sekali sebab ada game VOLLEYBALL wakil KESIHATAN sempena MAKSAK(Majlis Kebajikan Sukan Anggota Kerajaan), Pulau Pinang. SO aku bw la Misya jalan-jalan...nak shopping tu my Sis la nk beli baju anak dier...tp kan....aku pon beli gk utk Misya, sbb ada less giler...aku pun rembat la sehelai..

Weols jalan2...and shopping kat Queensbay...tambahan lak ada sales kt Jusco. Ada la gambar2 yang sempat aku abadikan buat kenangan untuk tatapan semua...SO layan.....



Misya ready nak kuar jalan2 ya....hehehehe..


Misya and Ain yang seronok jalan2...

Tak larat nak dukung diaorg...last2 letak je dlm troli tu...

Sampai tertido Misya tunggu my Sis beli baju berjam2.. kakakaka...

Friday, May 22, 2009

Pening...Pening...


Apa yang dipeningkan...sekarang aku nak ceta pasal pening, sebabnya kepala aku dh sakit selama 2 hari ni...errgggg....apa x kena x tau err...

Peneman aku sekarang ni, minyak cap kapak tu la....smpi dh tiggal setengah botol...x juga ilang, panadol pon sudah makan...dia nk suruh balik titon ni...hahaha...

Ni aku rajin2kan diri cari info sket psl sakit kepala ni.....refer kt atas tu ha, aku jd cm kt part no 4 tu...migrain...ignore la bahasa indon tu ek...aku pun x phm apa tu "nyeri".

Kut sapa2 ada petua untuk ilangkan sakit kepala ni, bleh la share2 ngan aku....kekeke..